Jornada de voluntariat ambiental per posar en marxa un hotel d'insectes a Rupit

Paisatges Vius organitza una jornada de voluntariat ambiental a Rupit (imatge: paisatgesvius.org)
Rupit
Diumenge, 22/05/2016

Paisatges Vius organitza una jornada de voluntariat ambiental per posar en marxa un hotel d'insectes i millorar la pol·linització dels arbustos i les herbes d’una pastura en recuperació, el 22 de maig a Rupit

Un hotel d’insectes és una estructura similar a un armari obert a les lleixes del qual s’hi col·loquen substrats de diferent naturalesa per ser utilitzats com a refugis per abelles solitàries, abellots i altres insectes: troncs, pedres, escorça, etc.

La jornada es centrarà en posar en marxa un hotel d’insectes situat al bell mig d’una pastura en recuperació per tal d’afavorir la conservació d’abellots i abelles solitàries i a la vegada millorar la pol·linització de les herbes i els arbustos de l’entorn.

LA FEINA A FER

L’estructura ja estarà col·locada al seu lloc, i la tasca dels voluntaris es centrarà en:

Preparar els diferents substrats que serviran de refugi a les abelles: tallar troons i canyes a mida, buscar i col·locar pedres, foradar fusta per crear orificis de diferent diàmetre, etc.
També es col·locarà una tanca de protecció perquè la gent no s’hi acosti massa i es col·locarà un plafó informatiu.

A mig matí s’oferirà un esmorzar a tots els participants i s’aprofitarà per explicar quins insectes es podran trobar a l’hotel en poques setmanes, de la mà d’un biòleg expert.

Es recomana portar guants de treball, gorra o protector solar i eines per tallar fusta (serra, moto-serra, xerrac, etc…).

DETALLS DE LA JORNADA

Data i horari:: 22 de maig de 2016 de 10:00h a 1400h.

Punt de trobada: Restaurant el Coll (Rupit i Pruit) a les 10:00.

Inscripcions: Activitat limitada a 15 persones. És necessari inscripció prèvia enviant un correu a info@paisatgesvius.org o al telèfon 649056034 (Guillem)

Data: 

Diumenge 22 Maig

Hora: 

10:00

Organitzador: 
Paisatges Vius
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@paisatgesvius.org