Jornada 'Enxarxem! Mercat Social, Voluntariat i Economia Social'

Imatge de la jornada. Font: FCVS
Barcelona
Divendres, 08/11/2019

Voluntaris.cat organitza un acte per aprofundir sobre la relació de forces entre l’economia solidària i el voluntariat amb la presentació de set bones pràctiques per part d’entitats.

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) organitza la Jornada ‘Enxarxem! Mercat Social, voluntariat i Economia Social’ el pròxim 8 de novembre de 10 a 12.30h al Centre Cívic El Sortidor, situat a la Plaça del Sortidor. A la jornada s’exposarà quin és el lligam i la vinculació entre l’Economia Social i Solidària (ESS) i el voluntariat. A més, serà una oportunitat per conèixer com les entitats socials de voluntariat poden contribuir en la generació de projectes i d’alternatives socioeconòmiques que generin impacte social.

La sessió engegarà amb una presentació del president de Voluntaris.cat, Jordi Balot, que donarà la benvinguda a les persones assistents. Tot seguit, el cooperativista i expert en temes d’economia solidària, Jordi García Jané, oferirà la xerrada principal de la jornada sota el títol 'L’Economia Social i Solidària, una eina per a la transformació social'.

Un dels plats forts de la jornada serà l’espai de bones pràctiques 'Fem Mercat Social i Economia Social', un circuit de 7 experiències d’entitats amb productes o serveis que promouen el mercat social i l’ESS. Els eixos temàtics al voltant de l’ESS que es presentaran són els següents:

  • Voluntariat – Federació Catalana de Voluntariat Social
  • Acció comunitària – Coordinadora d’Entitats del Poble Sec
  • Consum responsable – Associació Alba
  • Territoris sostenibles – Fundació Espigoladors
  • Emprenedoria tèxtil – Centre de Promoció Francesc Palau
  • Economia circular i reciclatge – Ecosol Girona
  • Salut – Cooperasec

La jornada, que serà conduïda per la vicepresidenta de la FCVS, Charo Sillero, finalitzarà amb un aperitiu solidari. L’acte compta amb el suport de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, Cooperasec, l’Obra Social La Caixa i l’Ajuntament de Barcelona. Les inscripcions a la jornada ja estan obertes.

Data: 

Divendres 08 nov

Hora: 

10:00

Organitzador: 
Federació Catalana de Voluntariat Social
Correu electrònic de l'organitzador: 
gestiomercat@voluntaris.cat