Jornada: Garantir l’interès superior de l’infant amb el model Barnahus

L’objectiu de la sessió és analitzar el model judicial vigent a Catalunya i comparar-lo amb el model islandès. Font: Unsplash.
Barcelona
Divendres, 11/10/2019

L’11 d’octubre, Save The Children organitza la sessió a l’ICAB, Barcelona.

El proper divendres 11 d’octubre a les 9.30 h, Save The Children, en col·laboració amb l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB), organitzen la jornada Garantir l’interès superior de l’infant amb el model Barnahus.

El procés penal relacionat amb l’abús sexual infantil és un fet molt traumatitzant per l’infant. El model nòrdic Barnahus proposa diferents elements que l’adapten a les seves necessitats. Alguns d’aquests són la coordinació interdepartamental, la formació específica dels jutjats en infància o la gravació de les proves.

L’objectiu de la sessió és analitzar el model judicial vigent a Catalunya i comparar-lo amb el model islandès. Aquest model serà presentat per Kolbrún Benediktsdottir, fiscal vinculada a la Barnahus de Reykjavík i que explicarà de primera mà els mecanismes del sistema islandès.

D’aquesta manera es pretén analitzar quines millores calen al sistema vigent català i quins canvis normatius s’haurien de realitzar al marc jurídic per garantir processos judicials més adaptats als infants víctimes d’abús sexual.

L’entrada és gratuïta i per assistir, cal emplenar el formulari d’inscripció.

Data: 

Divendres 11 oct

Hora: 

09:30

Organitzador: 
ICAB
Correu electrònic de l'organitzador: 
emilie.rivas@savethechildren.org