Jornada internacional 'Memòries subalternes. Persones amb discapacitat, cap a la inclusió'

Cartell de la jornada que reflexiona sobre la discriminació històrica de les persones discapacitades.
Barcelona
Dimarts, 18/06/2024

La jornada analitzarà la discriminació que han patit històricament les persones discapacitades, i com la memòria històrica i col·lectiva pot contribuir a una societat més inclusiva.

L’Observatori Europeu de Memòries (EUROM) de la Fundació Solidaritat i la Universitat de Barcelona (UB), organitzen la tercera edició de la jornada internacional 'Memòries subalternes', en el qual es debat sobre memòries relacionades amb determinats grups socials que han patit sistemàticament la marginació i el silenciament. La jornada es durà a terme el pròxim dimarts 18 de juny, a les 9.30 h, a l'Aula Ramón y Cajal de l’Edifici Històric de la UB, a Barcelona.

Enguany, sota el títol 'Persones amb discapacitat, cap a la inclusió', la jornada analitzarà la discriminació que han patit històricament les persones discapacitades, i com la memòria històrica i col·lectiva pot contribuir a una societat més inclusiva. L’entrada és gratuïta, però cal inscripció prèvia.

A la jornada hi participaran referents de l’activisme, l’educació i la recerca en l’àmbit de la inclusió: la professora Monika Baar, del Centre d’Estudis Avançats de l’Institut Universitari Europeu; Stefanie Endlich, professora honorària d’Art en Espais Públics a la Universitat d’Art de Berlín, o la Hisayo Katsui, professora d’Estudis de la Discapacitat de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de Hèlsinki. La vicerectora d’Igualtat, Inclusió i Gènere de la UB, Montserrat Puig, inaugurarà l'acte.

A més de les conferències i debats, durant la jornada es projectarà el documental 'L’altra normalitat' (1980), que derivarà en una conversa entre el guionista Ferran Miquel i l’educador i activista social Efrèn Carbonell.

Data: 

Dimarts 18 juny

Hora: 

09:30

Organitzador: 
Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona (UB)
Correu electrònic de l'organitzador: 
Observatori Europeu de Memòries (EUROM) de la Fundació Solidaritat