Jornada: Les cooperatives d’habitatge i els instruments financers de les cooperatives

L’objectiu és donar a conèixer les particularitats de la regulació dels diferents règims d’habitatge a través del cooperativisme. Font: Unsplash.
Barcelona
Dijous, 03/10/2019

El 3 d’octubre, l’ICAB organitza la formació a la seva seu, Barcelona.

El proper dijous 3 d’octubre a les 9.30 h, l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), el Servei d’Ocupació i Orientació Professional (SOOP) i la Secció de Dret Cooperatiu i de l’Economia Social organitzen la jornada Les cooperatives d’habitatge i els instruments financers de les cooperatives.

L’accés a l’habitatge a través del cooperativisme representa una opció de futur per a la ciutadania. Una opció que cada cop està més estesa a Catalunya i altres països d’Europa.

Davant aquest nou panorama, es necessiten professionals jurídics experts que donin garanties i orientació en matèria d’habitatge sense ànim de lucre i cooperatiu.

L’objectiu de la sessió és donar a conèixer les particularitats de la regulació dels diferents règims d’habitatge a través del cooperativisme i des de la vessant jurídica.

També es pretén promoure conjuntament amb altres aspectes financers, eines per un assessorament jurídic especialitzat en l’àmbit de l’habitatge dins de l’economia social.

La formació donarà a conèixer casos rellevants en matèria de finançament, de règim d’habitatge cooperatiu, els seus aspectes jurídics i referències a Catalunya, l’Estat espanyol i Europa.

La sessió es dividirà en dos parts. A la primera, es realitzarà una taula rodona que tractarà les oportunitats i l’impacte social de les noves formes d’habitatge, mentre que la segona mostrarà els instruments de finançament de les iniciatives cooperatives. La jornada finalitzarà amb un torn obert de paraules i un debat.

El curs és gratuït i per assistir, cal emplenar el formulari d’inscripció.

Data: 

Dijous 03 oct

Hora: 

09:30

Organitzador: 
ICAB
Correu electrònic de l'organitzador: 
informacio@aracoop.coop