Jornada sobre la iniciativa ciutadana europea

Construcció democràcia europea_Daniel Morris_Flickr
Divendres, 11/05/2012

La Fundació Ferrer i Guàrdia, conjuntament amb altres organitzacions europees i amb el suport de la Comissió Europea, organitzen a Barcelona una jornada sobre la Iniciativa Ciutadana Europea, que reunirà a persones de l'àmbit acadèmic, social i institucional del conjunt d'Europa.

A partir de l'abril de 2012 la ciutadania europea pot proposar legislació en algun dels àmbits de competència de la Comissió Europea a través de la Iniciativa Ciutadana Europea (ICE).

Al maig –un mes després que entri en vigor– la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia pretén obrir un espai per a donar a conèixer la ICE i les reflexions i debats que genera a Europa.

En què consisteix la ICE? Quin és el seu valor afegit, respecte d'altres eines? Quin paper juga cada actor (Comissió Europea, estats, societat civil)? Què exigeix el Reglament de la ICE aprovat el febrer de 2011 pel Parlament Europeu i el Consell de la Unió d'Europa? Quines incògnites s'obren? Quins temes es poden contemplar en una ICE? Com es desenvolupa el procediment a cada país? Quin impacte tindrà en l'avanç de la pràctica de la ciutadania europea?

Aquestes són algunes de les qüestions que es plantejaran en el decurs de la Jornada, que restarà oberta a tota la ciutadania interessada en els temes de la participació i la construcció de la democràcia europea.

També pretén generar debat en qüestions especialitzades sobre la ICE a través de la realització de workshops paral·lels durant la Jornada, que reunirà a especialistes en l'àmbit.

La jornada comptarà amb servei de traducció simultània. L’acte estarà presidit per la Presidenta del Parlament de Catalunya, M. Hble. Sra. Núria de Gispert i Català, i s’oferirà dinar a totes les persones inscrites.

Dia : 11 de maig 2012

Hora : 9’30h a 18’30h

Lloc : Parlament de Catalunya. Parc de la Ciutadella s/n. Barcelona

L’activitat és gratuita, però és imprescindible emplenar el formulari d’inscripció, ja que les places són limitades.

Consulta el programa a la nostra web

Data: 

Divendres 11 Maig

Hora: 

09:30

Correu electrònic de l'organitzador: 
fundacio@ferrerguardia.org