Jornada sobre la justiciabilitat del dret a l’educació

El cicle de conferències tindrà lloc el 3 de maig. Font: Consell dels Il·lustres Col·legis de l'Advocacia Catalana
Manresa.
Dimecres, 03/05/2017

El Consell de l’Advocacia Catalana organitza un cicle de conferències a Manresa sobre les garanties d’exercici d’aquest dret i la participació de la comunitat educativa.

La Comissió de Drets Humans del Consell dels Il·lustres Col·legis de l’Advocacia Catalana organitza a Manresa una sèrie de conferències sobre “La justiciabilitat del dret a l’educació: integració, cohesió social, garanties d’exercici del dret i participació de la comunitat educativa en el recurs judicial i la mediació com a vies de resolució de conflictes”, en el marc d’un cicle de sessions pràctiques sobre la justiciabilitat dels drets socials.

L’acte tindrà lloc el 3 de maig a partir de les 16h a l’Auditori de l’Esplai Plana de l’Om, a Manresa. La primera conferència tractarà sobre “Educació i escolarització: L’exercici del dret en el nostre sistema educatiu”. Després es parlarà del “Dret a l’educació i les seves ombres” i del “Procés d’admissió i les condicions d’escolarització com a factors de segregació escolar”.

A la tarda hi haurà una taula rodona en què es debatrà el dret de les mares i pares a escollir el tipus d’educació dels seus fills i filles. Finalment, a les 20.15h, es projectarà la pel·lícula Avui comença tot, una crítica de la indiferència del sistema d’assistència social de les autoritats.

Entre les persones ponents, hi ha representants de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya, del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Manresa, de l’Ajuntament de Manresa i de la Sindicatura de Greuges per a la defensa dels drets dels infants.

Les inscripcions es poden fer a través del correu eva@icam.net o trucant al 93 872 15 63. Les persones que assisteixin a totes les conferències de la jornada podran demanar un certificat acreditatiu d’assistència.

La jornada s'adreça a entitats que treballen en l'àmbit educatiu, a professionals de l'advocacia i a tothom interessat a aprofundir en el sector de l'educació des d'una perspectiva jurídica.

Per a més informació, podeu consultar el programa complet.

Més informació:

  • Data: 3 de maig.
  • Hora: De 16h a 20.15h.
  • Lloc: Auditori de l’Esplai Plana de l’Om (carrer Born, s/n, Manresa).
  • Entrada: Gratuïta.
  • Organitza: Comissió de Drets Humans del Consell de l’Advocacia Catalana.
  • Contacte: eva@icam.net.
Data: 

Dimecres 03 Maig

Hora: 

16:00

Organitzador: 
Comissió de Drets Humans del Consell de l’Advocacia Catalana
Correu electrònic de l'organitzador: 
dretshumans@cicac.cat