Jornades de Violència de Gènere i Salut

 Font:
Barcelona (08018 - Districte 22@)
Dijous, 07/02/2019 fins Divendres, 08/02/2019

Els propers dies 7 i 8 de febrer Medicus Mundi Mediterrània organitza a Barcelona unes Jornades Internacionals de Violència de Gènere i Salut.

En el marc del desenvolupament de diferents projectes de cooperació internacional en què es treballa per garantir els drets de les dones, el seu accés a la sanitat pública universal i de qualitat i aconseguir una vida lliure de violència, neix la idea d’organitzar un intercanvi d’experiències entre diverses ciutats: Riberalta (Bolívia), Quito (Equador), Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina), Maputo (Moçambic) i Barcelona (Espanya).

Objectiu: descobrir com funcionen i actuen els diferents agents que tracten la problemàtica de la violència de gènere i la salut a Barcelona i Catalunya, així com conèixer de primera mà altres realitats. Pretenem que sigui una oportunitat per estrènyer llaços entre diferents entitats d’àmbit local i internacional, intercanviar coneixements, progressos i reptes de futur.

Format de les jornades: seran en castellà i estaran dinamitzades per membres de la Cooperativa NUS, especialistes en gènere, que amb metodologies participatives i teatrals crearan un espai d'intercanvi des de la imaginació i la creativitat. Una proposta diferent on explorar conjuntament els reptes, les potencialitats i els factors d'èxit de les iniciatives innovadores. Posaran el focus no només el "què" sinó també en el "com", sempre des de la perspectiva de gènere.

Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia

Programa

Aquestes jornades compten amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona (Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional), l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i amb la col·laboració de l’Institut Català de la Dona, Circuit Barcelona Contra la Violència Masclista i Barcelona Activa.

Data: 

Dijous 07 febr

Hora: 

09:30

Correu electrònic Organitzador: 
jornadasgeneroysalud@medicusmundi.es
Organitzador: 
Medicus Mundi Mediterrània