Jornades ‘Geopolítica de les armes: eines i casos de denúncia des de la societat civil’

L’objectiu de la sessió és respondre preguntes com ‘Quin és l’impacte del comerç d’armes en la situació de seguretat dels països receptors’. Font: Unsplash.
Barcelona
Dijous, 30/05/2019

El 30 de maig, el Centre Delàs organitza la sessió al Palau de la Virreina, Barcelona.

El proper dijous 30 de maig, Centre Delàs Estudis per la Pau, amb la col·laboració de la Universitat Internacional per la Pau, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Escola de Cultura de Pau, organitzen les jornades ‘Geopolítica de les armes: eines i casos de denúncia des de la societat civil’.

L’objectiu de la sessió és respondre preguntes com ‘Quin és l’impacte del comerç d’armes en la situació de seguretat dels països receptors’, ‘Com afecten als drets humans dels països importadors?’ o ‘Quines responsabilitats tenen els països exportadors de la Unió Europea?’.

A la jornada s’analitzarà la geopolítica de les armes al món actual, a més de la legislació vigent i les eines de denúncia que es poden desenvolupar des d’iniciatives de la societat civil.

La sessió també abordarà casos de denúncia dutes a terme a governs per les seves exportacions d’armes, els principals reptes que van afrontar, els seus èxits, les eines que pot tenir la societat civil i la seva importància per tal d’avançar cap a una rendició de comptes efectiva i un món més desarmat.

La jornada compta amb reconeguts ponents d’entitats de prestigi i referència com la European Center for Constitucional and Human Rights, League of Human Rights, Campaign Against Arms Control i Rete Italiana per il Disarmo.

A la primera taula, ‘Comerciants d’armes davant la llei: casos i reptes des de la societat civil’, s’abordaran les vulneracions que han portat a denúncies per part d’entitats d’organitzacions civils que ens explicaran quins han estat els reptes i els èxits i quins han de ser els objectius del futur.

La segona taula, ‘Geopolítica de les armes: impacte de les armes europees en la seguretat i els drets humans’, es centra en com afecten les exportacions d’armes europees a la situació de seguretat dels països receptors, quins impactes tenen i com acaben en escenaris de guerra i conflicte.

Per assistir, cal inscripció prèvia a través del formulari d’inscripció.

Data: 

Dijous 30 Maig

Hora: 

17:00

Correu electrònic Organitzador: 
info@centredelas.org
Organitzador: 
Centre Delàs d'Estudis per la Pau