Jornades Internacionals #BCNvsOdi – Controla't a les xarxes!

Jornades Internacionals #BCNvsOdi – Controla't a les xarxes!
Barcelona
Dijous, 02/03/2017 fins Divendres, 03/03/2017

Aquestes jornades estaran centrades en definir estratègies per combatre la intolerància a les xarxes socials. També es realitzaran tallers per compartir i definir estratègies per fer front al discurs de l'odi.

Des de la seva aparició, les xarxes socials han canviat radicalment les formes de comunicació. Les xarxes han facilitat l'aparició de nous fòrums per a l'intercanvi d'opinions i idees. A part si li sumem l'èxit que han tingut els telèfons mòbils intel·ligents, aquest efecte es multiplica. Les xarxes socials i el telèfon mòbil, poden suposar un ús basat en el foment del discurs de l'odi.

Aquests missatges amb odi, al llarg dels últims anys ha començat a ser una preocupació. Aquest discurs ataca individus i col·lectius. També impliquen amenaces, discriminacions i una germinació d'intolerància. Per tots aquests factors, calen sumar esforços per trobar estratègies per lluitar contra el discurs de l'odi a les xarxes socials.

L'Ajuntament de Barcelona ha organitzat la Jornada Internacional #BCNvsOdi – Controla't a les xarxes! Aquestes jornades es celebraran els dies 2 i 3 de març, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Els objectius de les jornades són els següents:

  • Contribuir a la presa de consciència pública sobre l'abast del problema del discurs de l'odi a les xarxes socials, prestant especial atenció al seu impacte en les persones i col·lectius.
  • Facilitar el debat entre els diferents grups d'interès sobre el discurs de l'odi a les xarxes socials.
  • Debatre sobre els límits de la llibertat d'expressió com a punt de partida essencial per a l'establiment de tota estratègia responsable contra el discurs de l'odi.
  • Compartir estratègies per fer front al discurs de l'odi a les xarxes socials i identificar bones pràctiques, en particular a nivell local.
  • Despertar l'interès d'activistes per iniciatives i xarxes per fer front al discurs de l'odi a Internet.

Els temes de les conferències són els següents:

  • Les prohibicions de discurs de l'odi: una amenaça per a la llibertat d'expressió?
  • Potencial i límits dels mitjans legals com a estratègia de lluita contra l'odi a les xarxes socials.
  • Xarxes socials i discurs de l'odi: Perspectives a la llum de l'experiència de les víctimes.
  • Ciutats contra l'odi: Estratègies des de l'àmbit local.

Podeu consultar tota l'agenda dels dos dies aquí. Per a assistir a les jornades, cal fer una inscripció prèvia aquí.

Data: 

Dijous 02 març

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Ajuntament de Barcelona
Correu electrònic de l'organitzador: 
http://ajuntament.barcelona.cat/bcnvsodi/informacio-util/secretaria/