Jornades: ‘Sensellarisme a Barcelona’

‘Sensellarisme a Barcelona. Polítiques públiques en l’àmbit local’ és el debat que es farà el 31 de gener i l’1 de febrer a l’Auditori de l’ONCE, a Barcelona. Font: XAPSLL
Barcelona
Dimarts, 31/01/2023 fins Dimecres, 01/02/2023

L'Auditori de l’ONCE, a Barcelona, acollirà els dies 31 de gener i 1 de febrer unes jornades sobre el sensellarisme a la ciutat comtal.

L’increment del nombre de persones que dormen als carrers de Barcelona converteix en actualitat la realitat del sensellarisme i l’Ajuntament de la ciutat i la Xarxa d'Atenció a les Persones Sense Llar (XAPSLL) organitzen dos dies de debat i de taules de treball per parlar-ne.

‘Sensellarisme a Barcelona. Polítiques públiques en l’àmbit local’ es farà el 31 de gener i l’1 de febrer a l’Auditori de l’ONCE, a la Gran Via de les Corts Catalanes, 400, de Barcelona. Tot i que la XAPSLL, formada per desenes d’entitats, en els últims deu anys, gairebé ha triplicat les places residencials i d’allotjament temporal, segons dades comptabilitzades pel mateix Ajuntament, el desembre del 2022 hi havia almenys 1.086 persones que dormien al ras. El primer recompte que es va fer l’any 2008 eren 658 persones.

A les jornades es parlarà del mercat de l’habitatge, la precarietat laboral i de moltes altres situacions de vulnerabilitat i d'exclusió que viuen moltes persones. Així com de la realitat del sensellarisme i possibles polítiques per abordar-lo. S’analitzaran els principals estudis sobre el sensellarisme tant a Barcelona com a l’Àrea Metropolitana i s’intentarà fixar uns reptes compartits per actors públics i privats per fer-hi front.

Tota la programació de la jornada ‘Sensellarisme a Barcelona. Polítiques públiques en l’àmbit local’ es pot consultar al web de l'Ajuntament. Cal fer la inscripció tant per a l'assistència presencial com per seguir les sessions en línia. Es retransmetran 'en streaming' les sessions plenàries dels dos dies de les jornades, però no els tallers. Tots els detalls, al web de l'Ajuntament de Barcelona.

Data: 

Dimarts 31 gen

Hora: 

09:30

Organitzador: 
Xarxa d'Atenció a les Persones Sense Llar Barcelona
Correu electrònic de l'organitzador: 
xapsllb@gmail.com