Judici popular al projecte Castor

El 17 de juny se celebra el Judici popular al projecte Castor. Font: Observatori del Deute en la Globalització
Barcelona
Dissabte, 17/06/2017

Entitats de la societat civil promouen aquesta iniciativa el 17 de juny a Barcelona per denunciar l'impacte social, ambiental i financer d'aquesta infraestructura i exigir responsabilitats.

L’Observatori del Deute en la Globalització, juntament amb altres organitzacions, han impulsat aquesta acció contra el Projecte Castor, el magatzem geològic de gas construït a les costes del Sènia que mai ha arribat a funcionar però que ha comportat un deute de 3.420 milions d’euros a pagar per la població durant 30 anys.

Els denunciats en aquest judici simbòlic són la multinacional constructora de l’obra, Escal UGS/ACS, propietat de Florentino Pérez; el Govern espanyol i successius ministres d’Indústria, Energia i Turisme; així com el Banc Europeu d’Inversions.

Al llarg de l’acte es faran públics diversos peritatges geològics i mediambientals i se sentiran els testimonis de l’Associació d’Afectats i Afectades per la Plataforma Castor i la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia i l’Associació d’Afectats, així com de comunitats de països del Sud que han patit l’impacte d’obres realitzades per l’ACS.

L’accés és lliure i gratuït per a totes les persones i entitats interessades.

Més informació:

  • Data i horari: Dissabte 17 de juny de 9.30 a 14.30h
  • Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. (C/Montalegre, 5. Barcelona)
  • Accés lliure

Data: 

Dissabte 17 juny

Hora: 

09:30

Organitzador: 
Observatori del Deute en la Globalització