La ciutat cuidadora: Com és una ciutat que ens cuida?

La ciutat cuidadora: Com és una ciutat que ens cuida?
Dimarts, 28/02/2017

Es descobrirà com el barri de la Vil·la de Gràcia respon als temes de proximitat i de reducció del trànsit rodat, i com aquestes característiques conviuen amb la problemàtica de la gentrificació i la turistificació.

Ruta amb perspectiva feminista per l'urbanisme de la Vil·la de Gràcia a càrrec de Col·lectiu Punt 6. En el marc del Dia Mundial de la Dona. Aquesta activitat forma part del cicle La Ciutat Cuidadora.

Les cures són la base de la sostenibilitat de la nostra societat però sovint els nostres entorns urbans han oblidat que les persones formem part d’un ecosistema natural. A través de quatre recorreguts i una gimcana es parlarà de com ha de ser una ciutat cuidadora.

Es descobrirà com el barri de la Vila de Gràcia respon als temes de proximitat i de reducció del trànsit rodat, i com aquestes característiques conviuen amb la problemàtica de la gentrificació i la turistificació. S'analitzarà com l’entorn construït respon a la proximitat com a qualitat bàsica per poder desenvolupar la nostra vida quotidiana a través de la configuració urbana i la xarxa d’usos que hi ha. També es podrà analitzar l’aplicació de la teoria de les superilles a l’interior de la trama del barri a través de la priorització de la mobilitat de les persones. Contraposant aquestes característiques a les problemàtiques de la gentrificació i la turistificació del barri.

Cal inscripció prèvia. Activitat gratuïta.

Més informació

La Fàbrica del Sol

Data: 

Dimarts 28 febr

Hora: 

18:00

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Correu electrònic de l'organitzador: 
lafabricadelsol@bcn.cat