La Flama del Canigó 2014

Cartell de La Flama del Canigó 2014
-
Dilluns, 23/06/2014

El proper dilluns 23 de juny, més de 400 poblacions d'arreu dels Països Catalans encendran fogueres de Sant Joan amb una flama que ve del cim del Canigó.

Centenars de poblacions catalanes han organitzat actes per anar a buscar, distribuir i rebre la Flama del Canigó, una tradició popular que es celebra des del 1955.

Sota la coordinació d'Òmnium Cultural, cada una d’aquestes poblacions té el seu propi programa en el qual coincideix un objectiu final: encendre la foguera de Sant Joan.

L'acte central se celebrarà a Barcelona. Al migdia, el Parlament de Catalunya rebrà la Flama del Canigó i a la tarda, a la plaça Sant Jaume, es distribuirà el foc que després s'escamparà pels diferents barris de la ciutat.

Com a novetat d'aquest 2014 hi haurà un concurs d'Instagram. Hi podran participar tots aquells que capturin fotografies del pas de la Flama arreu dels Països Catalans i les pengin amb una etiqueta que sigui #FlamadelCanigó i una altra etiqueta amb el nom de la població a la qual ha estat presa.

El periodista Carles Capdevila ha escrit el missatge d'aquest any: "Ens agrada reunir-nos, agrupar-nos, associar-nos, donar-nos la mà, fer un cercle, contemplar junts la flama que ens uneix, parlar clar i català. Celebrar-ho decididament. Plegats i sense plegar-nos".

Data: 

Dilluns 23 juny

Hora: 

09:00

Correu electrònic de l'organitzador: 
info@omnium.cat