La gestió dels espais fluvials i les inundacions en temps de crisi

(imatge: flickr, Miquel Lleixà Mora)
Barcelona
Dimecres, 22/01/2014

El Fòrum Narcís Monturiol (FNM) i el Centro Ibérico de Restauración Fluvial (CIREF) organitzen un debat sobre “La gestió dels espais fluvials i les inundacions en temps de crisi” el 22 de gener a Barcelona.

Els espais fluvials no són solament aquells que poden ser ocupats per les aigües normalment sinó tots aquells que ho poden ser en episodis d’inundació. Són al mateix temps espais que suporten importants ecosistemes però que estan sotmesos a fortes pressions de tot tipus que els amenacen. Molts d’aquests espais, i per causes molt diverses, presenten actualment signes de degradació que en alguns casos és tant forta que fa impossible la restauració.

D’altra banda les inundacions són fenòmens naturals que es seguiran produint i amb els que hem de conviure, això si, evitant danys no assumibles a bens o persones. Així mateix la situació socio-econòmica actual dificulta encara més l’adopció de mesures eficaces de gestió d’aquests espais i fenòmens.

Intervindran:

  • Juan P. Martin Vide, Doctor Enginyer de Camins, Canals i Ports, professor d’Enginyeria Hidràulica, Marítima i Ambiental de la UPC i membre del CIREF.
  • Andreu Salvat, biòleg, especialista en restauració fluvial i membre del CIREF.

Presentarà l’acte Lluís Godé , membre del FNM i del CIREF.

Activitat gratuïta. Cal confirmar assistència

Adreça: Centre Cívic La Violeta - Cantonada Carrer Maspons i Sant Joaquim (Barri de Gràcia) - Barcelona

Correu electrònic: xafumi@gmail.com / ecanet2002@telefonica.net

Data: 

Dimecres 22 gen

Hora: 

19:00

Correu electrònic de l'organitzador: 
xafumi@gmail.com