La prevenció de les emocions negatives com a risc psicosocial

 Font:
Barcelona
Dimecres, 05/12/2018

De vegades en un equip o organització es produeixen reaccions en cadena i el clima s’arriba a crispar de tal manera que comencen a produir-se una sèrie de resultats específics, típics de les emocions negatives.

Les exigències en els terminis d'execució de les tasques i les càrregues de treball són elements de pressió habituals en el món professional d'avui dia. L'enorme competència entre serveis i marques, i la necessitat de "sobreviure" com a organització ha portat a una evident “acceleració de vida”. Qui més qui menys es sent aclaparat o ansiós al llarg de la setmana laboral. A vegades fins i tot l'estrès es converteix en una tònica habitual molt debilitant per als professionals d'una organització empitjorant el seu rendiment cognitiu i la seva capacitat de donar una millor resposta als reptes i exigències quotidians. Quan la pressió que exerceix l'estrès sobre l'organisme i sobre el sistema nerviós ens supera podem arribar a estats de "granota bullida”.

Això resulta en un greu problema donat que no només afecta la persona i al seu rendiment, sinó que també té un impacte sobre les persones que treballen amb ell/a. De vegades en un equip o organització es produeixen reaccions en cadena (semblants a contagis) i el clima s’arriba a crispar de tal manera que comencen a produir-se una sèrie de resultats específics, típics de les emocions negatives, dins dels equips professionals.

Objectius

  • Conèixer quines són les principals emocions negatives que intervenen en el baix rendiment professional i competència personal.
  • Treballar des de la perspectiva positiva per tal de poder minimitzar aquesta afectació.
  • Augmentar la capacitat personal de gestió quant a les emocions negatives es refereix.
  • Treballar les eines d’afrontament per a aconseguir un impacte mínim quan existeix risc de “contagi emocional”.
Data: 

Dimecres 05 des

Hora: 

09:30

Organitzador: 
AEES Dincat
Correu electrònic de l'organitzador: 
valvarez@aeesdincat.cat