L'aMt homenatja a Pink Floyd

Cartell del concert - tribut a Pink Floyd de l'aMt
Tarragona
Divendres, 20/06/2014 fins Dissabte, 21/06/2014

El divendres 20 de juny a les 23 h celebrem el Dia Internacional de la Música amb 30 músics a l'escenari, rendint un tribut a la banda PINK FLOYD.

Aquest any el concert per celebrar el Dia Internacional de la Música de l’Associació de Músics de Tarragona (aMt) i l’Ajuntament de Tarragona, està dedicat a una de les bandes claus de la música contemporània, un espectacle en format de tribut a PINK FLOYD que celebrarem en el nostre espai CAPSA DE MÚSICA. Serà divendres 20 de juny a partir de les 23h. L’entrada és gratuïta amb servei de barra a preus populars, i l’aforament limitat i reservat el dret d’admissió.

El concert és possible gràcies a la col·laboració de diferents músics de diversos estils, que preparen per a l’ocasió, i des de fa mesos, la seva versió particular d’alguns dels temes més populars del grup britànic (“Shine on you crazy diamond”, “Comfortably numb”, “Wish you were here”, etc.) sota la direcció artística de l’aMt. En total, seran més de 30 artistes / músics participants. Entre d’altres, cal esmentar: Frank O’Lee Sons, NLS!, Rocío Romero, Irina Badia, Baglietto, Ramrom... Com és habitual, el concert es tancarà amb l’aMt All Stars, que interpretarà un dels temes icònics de Pink Floyd, “Another brick in the wall”.

Des de fa vuit anys, l’aMt celebra el Dia de la Música amb un concert de tribut a algun dels grans noms o moviments de la història de la música pop. Així, en anys anteriors s’ha homenatjat els Beatles, els Rolling Stones, Elvis Presley, Bob Marley, Queen i els anys de la Movida entre d’altres.

OBSERVANT AMB MÉS PRECISIÓ EL COSTAT OCULT DE LA LLUNA
Londres primavera de 1966: “…la banda no tocava música, tocava sons. Ones i parets de sons, alguna cosa completament diferent…”.
Els Pink Floyd formaven part d'un moviment avantguardista en el Londres de l'època. Des de llavors fins a aquest moment han editat 14 discos d'estudi originals, 2 bandes sonores, 6 recopilacions i grans èxits, 4 discos en directe, diversos dvd’s de concerts i la pel·lícula The Wall, en total, gairebé 100 milions de discos venuts.

Pink Floyd són els sons engiponats de la guitarra estratosfèrica de Gilmour, les lletres i la visió global de Waters, el so ambiental i de vegades jazzy de Wright o el blues lent i de vegades acalorat de Mason en el ritme, però, també és la banda que va usar la tecnologia per crear sons amb instruments musicals llavors molt nous com els sintetitzadors VCS3, els efectes de ressò Binson, els equips per a l'espectacle com les llums estroboscòpiques o les llums espectaculars Varilites, el so quadrifònic i el desenvolupament tècnic de la marca anglesa de so d'altaveus professionals Turbosound. L’any passat es van celebrar els 40 anys de l'edició del mític lp “The Dark Side Of The Moon”, un dels grans discos de la història del rock, un disc clau per les seves noves tècniques de so d'estudi, però també d'execució, de creativitat, de disseny i de visió a l'hora de portar-ho a l'escenari i donar-li forma d'espectacle. A dia d’avui és el quart àlbum més venut de tots els temps.

Data: 

Divendres 20 juny

Hora: 

23:00

Correu electrònic Organitzador: 
comunicacio@musicstgn.com