"Les divisions de l'Islam" a la Casa de la Cultura de la Diputació de Girona

Font: pixabay.com
Girona
Dijous, 27/11/2014

Primera conferència del cicle "Els islams de l'Islam. Sunnisme i Xiisme, entre la religió i la política" de la Casa de la Cultura de la Diputació de Girona

L'objectiu d'aquest cicle és reflexionar sobre els corrents islàmics actuals més enllà de com apareixen en els mitjans de comunicació, aprofundint en els seus orígens i coneguent-ne les diferències. El cicle, organitzat a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, farà un recorregut des dels plantejaments religiosos que van originar aquestes visions diferents de l'islam, fins arribar a exposar els seus posicionaments polítics actuals. En ell volem desmuntar alguns tòpics que envolten la visió d'aquests dos corrents islàmics, copsant-ne la complexitat i els reptes que plantegen en un món globalitzat.

Per encetar el cicle la conferència se centrarà en l'origen dels diferents moviments interns dins de l'islam. Moviments que no s'esgoten en el sunnisme i en el xiisme, sinó que comprenen una gran quantitat de plantejaments, no només religiosos, sinó també de caire social i polític. Però a part de les diferències, també hi ha moviments transversals, que fan que definir l'islam sigui una tasca d'una gran complexitat.

Data: 

Dijous 27 nov

Hora: 

20:00

Correu electrònic Organitzador: 
info@casadecultura.org
Organitzador: 
Casa de la Cultura de la Diputació de Girona