Manifestació #17M ‘Drets civils i socials per a tothom’

 Font:
Barcelona
Dissabte, 17/03/2018

Amb motiu de la jornada internacional contra el racisme i el feixisme, el 17 de març Barcelona acollirà una gran manifestació de reivindicació de drets civils i socials per a tothom.

Tal com s’ha fet els darrers anys, el 17 de març, Dia internacional contra el racisme i feixisme, grans ciutats mundials acullen manifestacions per a condemnar i fer front a aquestes doctrines que van de la mà i que criminalitzen la gent migrada i refugiada fent-la responsable de la crisi econòmica i de les retallades socials.

Ciutats com Amsterdam, Atenes, Barcelona, Berlín, Cardiff, Copenhaguen, Dublín, Glasgow, Istanbul, Londres, Melbourne, Nicòsia, París, Praga, Tessalònica, Varsòvia, Viena, Zurich… acolliran aquest 2018 la marxa que cridarà contra el racisme institucional manifestat tant a l’Estat espanyol com a gran part d’Europa i el món.

Tal com expressa l’organització en la seva convocatòria, “serà un dia per renovar el nostre compromís amb la gent refugiada i migrada, per exigir vies segures d’entrada a Europa i una acollida digna i igualitària per a les persones nouvingudes. Per exigir el tancament dels CIEs. Per exigir plens drets per a tothom i la derogació de la Llei d’estrangeria. Per reafirmar la nostra lluita contra el racisme, la islamofòbia i l’antisemitisme que amenacen de trencar la convivència en els nostres barris, pobles o ciutats. Per exigir que s’acabin els controls policials basats en perfils ètnics.”

La manifestació que proposa avançar al crit de “No Passaran! No al racisme, no al feixisme!”, té com a punt i hora de sortida el Parc Josep Serra Martí (Canyelles L3) a les 12 del migdia, passant a l’13h per la Plaça República i a les 14h per la Plaça de Virrei Amat.

Fins ara, la convocatòria compta amb més de mig centenar de col·lectius adherits. Per adherir-se cal omplir el següent formulari.

Data: 

Dissabte 17 març

Hora: 

12:00

Organitzador: 
Unitat contra el Feixisme i el Racisme