Manifestació "Volem Acollir"

Casa Nostra Casa Vostra organitza la manifestació més massiva d'Europa en favor dels refugiats
Barcelona
Dissabte, 18/02/2017

Casa Nostra Casa Vostra organitza una manifestació per reivindicar l'acolliment de refugiats i reclamaran directament a les institucions que assumeixin les seves responsabilitats en la crisi del refugi.

La campanya 'Casa nostra, casa vostra', que compta amb el suport de 900 entitats i 70.000 signants del seu manifest, ha fet una crida a omplir els carrers de Barcelona el dissabte 18 de febrer amb una manifestació massiva on reclamaran l'acolliment de refugiats i el cessament dels conflictes que obliguen a abandonar les seves llars a milions de persones.

Sota l’eslògan “Prou excuses. Acollim ara”, la marxa serà la culminació d'una campanya que durant mesos ha buscat sensibilitzar la població sobre la situació d'aquestes persones i interpel·lar directament a les institucions perquè assumeixin les seves responsabilitats. Els organitzadors de la manifestació esperen que aquesta arribi a ser la més nombrosa que s’hagi fet a Europa arran de la crisi del refugi.

La manifestació arrencarà a les 16 h a la plaça Urquinaona de Barcelona, baixarà per Via Laietana, continuarà per carrer doctor Aiguadé, entrarà al parc de la Barceloneta, i acabarà al passeig Marítim, davant del mar. El recorregut vol simbolitzar la situació de moltes persones refugiades que han de sortir de la seva ciutat i acabar portant el clam fins a la riba del Mediterrani, el mar on l’any passat van morir 5.000 persones.

La capçalera estarà formada per quatre blocs: al primer s’hi situaran les persones voluntàries del moviment, al segon les entitats especialitzades en refugi i immigració, al tercer la resta de col·lectius i a l'últim, al darrere, els representants institucionals i els partits polítics.

La campanya té ja una vintena de grups de territorials repartits per tot Catalunya, que estan organitzant autobusos per participar en la manifestació. A més, a través de la pàgina web del moviment, es poden obtenir les banderoles que serviran per formar una gran onada blava des de la plaça Urquinaona fins al mar.

Data: 

Dissabte 18 febr

Hora: 

16:00

Organitzador: 
Casa Nostra Casa Vostra