Mercat de segona mà i d'intercanvi, amb calculadora de CO2

Imatges d'una edició anterior del mercat de segona mà de Vilanova (imatge:vilanova.cat)
Vilanova i la Geltrú
Diumenge, 08/03/2015

A Vilanova el dia 8 de març, al mercat de segona mà i d'intercanvi, podreu saber al moment la quantitat de CO2 que estalvieu valoritzant objectes que ja existeixen.

Diumenge 8 de març a la Rambla de Sant Jordi de Vilanova, una nova edició del Mercat de segona mà i d'intercanvi.

En aquesta edició, el mercat incorpora diverses novetats per tal de reforçar el missatge medi ambiental, tot i que manté el seu format habitual.

La iniciativa promoguda per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, pretén afavorir els comportaments sostenibles i el consum responsable mitjançant la pràctica de les "3 R": reduir, reutilitzar i reciclar.
En aquest mercat es pot intercanviar, regalar, comprar o vendre objectes, sempre que siguin de segona mà. Els articles han d'estar en bon estat i tenir una qualitat mínima, ja que la finalitat és que es puguin reutilitzar. No s'hi podran intercanviar ni vendre productes perillosos o nocius, ni animals, ni aliments, ni restes d'estoc.

La primera de les novetats és un Servei de calculadora CO2 dels productes venuts, que l'organització posarà a disposició dels participants en el punt d'informació del Mercat. Gràcies a aquesta calculadora coneixeran quin ha estat el grau de contribució en la lluita del canvi climàtic gràcies a les seves vendes i/o intercanvis. A tall d'exemple, reutilitzar una samarreta i una bici suposa un estalvi de 19.15 Kg de CO2, el que equival a l'absorció de CO2 de 973 arbres en un sol dia.

Una altre de les novetats és l'Acord col·laboració entre el Servei de Medi Ambient i l'IMETper fomentar les pràctiques i els valors d'emprenedoria, en un marc de sensibilitat ambiental, entre els alumnes de primària i secundària de la ciutat. Per aquest motiu, els centres escolar que així ho sol·licitin disposaran d'un espai específic, dins el Mercat, on podran realitzar la venda de productes de segona mà o d'intercanvi.

Per tal que els més petits puguin descobrir i habituar-se en les actituds ambientals responsables el Mercat disposarà d'un Espai Kids Ambiental que consisteix en la instal·lació d'un element inflable, ambientat en els contenidors de productes reciclats. Això permetrà als infants gaudir d'una estona de joc mentre descobreixen les pràctiques sostenibles i respectuoses amb el medi que els és més proper.

La darrera de les novetats d'aquesta edició el Punt de recollida selectiva que habilitarà el departament de Residus i Neteja, mitjançant la presència de la Deixalleria Mòbil, per tal que tothom qui ho vulgui hi pugui portar el material de rebuig i objecte del seu reciclatge.

Les inscripcions per poder disposar d'una parada al Mercat de segona mà i d'intercanvi es podran fer del 9 al 22 de febrer, tot i que poden finalitzar abans si s'esgoten les places disponibles. Com ja és habitual es les sol·licituds es poden fer de manera presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, o bé per internet accedint a la carpeta ciutadana

Data: 

Diumenge 08 març

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Correu electrònic de l'organitzador: 
Tel. 93 814 00 00