Mobile Social Congress

Mobile Social Congress
Dimecres, 05/05/2021 fins Divendres, 07/05/2021

L'edició d'enguany, que té com a lema 'Sense Cobertura - Impactes postcovid-19 a la indústria electrònica', tindrà format virtual els dies 5 i 6 de maig i presencial del 27 al 29 de juny a la ciutat de Barcelona.

Com cada any, aquest esdeveniment vol ser un espai de trobada, de coneixement, d’intercanvi i de reflexió per una tecnologia al servei de les persones i els seus drets.

MSC virtual:

A la primera jornada es donaran a conèixer els impactes a l’activitat minera i accentuats amb la Covid-19. Es presentaran casos concrets de vulneracions en drets humans, laborals i ambientals viscuts per les comunitats locals i es presentarà un concepte de mineria responsable.

Hi haurà també una taula rodona sobre el poder de la Compra Pública Socialment Responsable per incidir en la millora de les condicions en l’electrònica, es parlarà també de la problemàtica dels minerals exportats a Europa, es compartiran casos de bones pràctiques de les administracions públiques i organitzacions davant problemàtiques en l’àmbit de la mineria i la fabricació.

La jornada acabarà amb una xerrada sobre els reptes que afronten les persones treballadores de la indústria accentuats per la Covid-19 amb especial especial èmfasi en la llibertat d’associació, el treball forçós, i la càrrega viscuda per les dones exposades a químics.

A la segona jornada està prevista una taula rodona al voltant del tràfic il·legal d’aparells electrònics a països en vies de desenvolupament i l’afectació d’aquest sobre les comunitats locals. Es presentaran projectes legislatius de la UE pel que fa al Dret a Reparar i a l’Economia circular.

Es tractarà d'iniciatives per impulsar la reparabilitat dels aparells i desafiar l’obsolescència programada des de l'àmbit governamental i d'entitats. Hi haurà un debat sobre els impactes socials i ambientals en relació al consum de dades, la tendència discriminatòria d'algoritmes, les emissions de l’ús de dades així com la influència de certs grups empresarials en el tràfic i ús de les nostres dades personals.

La jornada finalitzarà amb diverses iniciatives tecnològiques socials que ofereixen solucions als reptes socials i ambientals de la nostra societat actualment.

MSC presencial:

Al juny, el MSC se celebrarà a l’espai públic de la ciutat de Barcelona, on estan previstes activitats diverses i participatives a l’aire lliure obertes a tota la ciutadania en funció de la situació sanitària del moment.

Mobile Social Congress virtual:

Per tal de poder participar a les activitats virtuals del programa cal inscriure's prèviament.

Tota la informació al programa de l'esdeveniment.

Data: 

Dimecres 05 Maig

Hora: 

09:30

Organitzador: 
Setem
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@mobilesocialcongress.cat