Montblanc, capital de la sardana 2018

Montblanc, capital de la sardana 2018
Montblanc
Dissabte, 17/03/2018

L'acte oficial de proclamació de la Capitalitat de la Sardana a Montblanc obrirà, el dissabte 17 de març, un any d'activitat al voltant del ball popular català.

Aquest dissabte, 17 de març, Montblanc serà proclamada Capital de la Sardana 2018. A partir de les 11h, a l'antiga Església de Sant Francesc, es farà una ballada amenitzada per la cobla Ciutat de Girona. El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, serà el pregoner a l'Església, en l'acte de proclamació, a les 12h. S'hi estrenarà la sardana "Montblanc capital de la sardana", composada per a l'ocasió, per Alfred Abad.

A les 13:30h s'inaugurarà un monument de l'escultor Jordi Figueras a la mateixa plaça Sant Francesc, i la placa de la Capitalitat. La inauguració anirà acompanyada d'una ballada de sardanes. Es calcula que, tot seguit, unes 200 persones participaran al dinar de germanor previ a la inauguració de l'exposició "Montblanc i la sardana" (1987), que es va crear per al 25è aniversari del Grup Sardanista. Tot seguit, al pavelló del Casal hi haurà el concert "El tenor i la Cobla", un espectacle que fusiona la veu del tenor Albert Deprius amb la música de la Cobla Ciutat de Girona. L'espectacle gratuït proposa un repertori vocal amb una varietat d'estils, interpretant una selecció de temes amb arranjaments específics per unir la veu del tenor i la cobla i ofereix diversos formats musicals com la sarsuela, el lied, la cançó catalana i sardanes.

La capitalitat té un calendari d’actes anual, que es clourà el febrer del 2019 amb el traspàs a Perpinyà. Un dels majors reptes serà la formació d’una anella que encerclarà tota la muralla de Montblanc, que data del segle XIV (amb un perímetre de 1.402 metres) el juliol vinent, durant l’Acampada Jove. PEr això, des de l'organització es fa una crida a joves vinguts d’arreu a col·laborar per tancar-la. Altres actes destacats de la capitalitat són el concert de Cris Juanico el 12 de maig, amb cobla, i el de Roger Mas, amb la Cobla Sant Jordi el 9 de setembre, per la Festa Major.

Data: 

Dissabte 17 març

Hora: 

11:00

Correu electrònic Organitzador: 
-
Organitzador: 
Capital de la Sardana