Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic 2021

Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic 2021
Dilluns, 26/07/2021 fins Dissabte, 27/11/2021

Fins al 27 de desembre se celebra la mostra de produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic que enguany posa el focus en la mirada de gènere.

L'esdeveniment combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció que contenen testimonis de formes de vida de la nostra societat. A més, la mostra vol donar visibilitat a com en les últimes dècades l’audiovisual s'ha endinsat i com la recerca etnològica s’ha ajudat de l’audiovisual per documentar i explicar allò que ha investigat.

Enguany la mostra té com a lema 'La mirada de gènere' per reconèixer l’esforç de moltes dones implicades al cinema etnogràfic, on cada vegada més sovint s’escolten les veus i els testimonis de dones, fet que va aportant una nova mirada que supera el paradigma patriarcal.

La Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic 2021 vol ser l’aparador d’aquesta mirada de gènere i ho fa amb quaranta-dues sessions a vint-i-una poblacions d’arreu del territori: a Cervera, Torroella de Montgrí, Esterri d’Àneu, Mas de Barberans, el Cogul, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, el Vendrell, Igualada, Sant Feliu de Guíxols, Barcelona, Valls, Palamós, Areny de Noguera, Vila-rodona, Sant Joan de les Abadesses, Móra la Nova, Ripoll, Manlleu, Folgueroles i Roda de Ter.

Consulta el programa d'activitats arreu del territori.

Organitzen la mostra l'Institut Ramon Muntaner juntament amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i altres entitats de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial.

Data: 

Dilluns 26 jul

Hora: 

10:14

Organitzador: 
Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Correu electrònic de l'organitzador: 
cpt.cultura@gencat.cat