Nit Temàtica Helena Maleno

L’objectiu de la jornada és conversar amb Helena Maleno sobre el llibre ‘Mujer de frontera. Defender el derecho a la vida no es un delito’. Font: Fundipau.
Divendres, 16/04/2021
(En línia)

El 16 d’abril, Unipau organitza l’acte en línia.

El proper divendres 16 d’abril, Unipau organitza la Nit Temàtica Helena Maleno.

L’objectiu de la jornada és conversar amb Helena Maleno sobre el llibre ‘Mujer de frontera. Defender el derecho a la vida no es un delito’.

Quan l’Helena va arribar al Marroc al 2002 amb el seu fill, dues maletes i un projecte laboral de tres mesos no podia imaginar fins a quin punt aquell país i la lluita pels drets de les poblacions migrants que el travessaven transformarien la seva vida.

Un cop instal·lada a Tànger de forma definitiva, Maleno es va endinsar en els assentaments provisionals dels boscos que envolten Ceuta i Melilla i va començar a denunciar sense descans les violacions de drets d'aquells que busquen creuar, per terra o per mar, una frontera que els permeti aconseguir arribar a Europa.

La primera crida des d'una pastera la va rebre en 2007, amb una embarcació que s'estava enfonsant. Helena va avisar immediatament a salvament marítim perquè acudís a rescatar-los, la primera de centenars de milers de crides i tuits alertant de pasteres a la deriva per a protegir la vida.

Maleno és defensora de drets humans, periodista, escriptora i investigadora, especialista en migracions i tràfic d'éssers humans, fundadora del col·lectiu Caminando Fronteras i doctora honoris causa per la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Per participar en l’esdeveniment, cal emplenar el formulari d’inscripció.

Data: 

Divendres 16 abr

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Unipau
Correu electrònic de l'organitzador: 
comunicacio@universitatdelapau.org