Noves jornades sobre el llibre i la cultura en llengua àrab

jornades llibre i cultura àrab
Barcelona
Dimarts, 17/05/2022 fins Divendres, 27/05/2022

En el marc de la darrera edició de les Jornades del Món Àrab, durant el mes de maig tindran lloc tres activitats a la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu de Barcelona.

  • Exposició de llibres en llengua àrab

A l’entrada de la biblioteca es podrà veure una selecció de llibres i publicacions en llengua àrab.

Del 17 al 27 de maig

  • Taller infantil de percussió àrab

A càrrec de Mohamed Soulimane, músic, compositor i director de l'Orquestra Àrab de Barcelona.

Violinista i percussionista nascut a Chefchaouen (Marroc). Va fer els seus estudis superiors de música als conservatoris de Chefchaouen, Tetuan i Rabat, on va tocar en formacions de música andalusí i tradicional àrab. A finals dels anys noranta, es trasllada a Catalunya, on realitza una intensa activitat, que abasta varis estils musicals: raï, flamenc, gnawa, hip-hop, sefardita, marroquí, oriental, de meditació i infantil.

Destaquen les col·laboracions amb: Chab Samir, De Cajón, Abdeljalil Kodssi, 08001, Rosa Zaragoza, Prana, Kulchi Atei, Shirai i Lluís Pinyot, entre altres. De gairebé totes aquestes col·laboracions en són testimoniatge diversos enregistraments discogràfics.

17 de maig a les 17 h

  • Presentació literària

17 de maig a les 18.30 h

Rola Fares Dia, escriptora libanesa resident a Espanya, parlarà dels seus llibres ‘Papers prohibits’, editat per Dar Al Farabi-Beirut; ‘Brasil als ulls de libanesos i descendents’, editat per Dar Al Farabi-Beirut; i ‘Espanya als ulls dels àrabs’, actualment en procés d’edició.

Llicenciada en Dret i en Ciències Polítiques i de l'Administració, té un màster en Relacions Internacionals per la Universitat Islàmica de Beirut i ha participat en diversos cursos sobre lideratge i intel·ligència emocional de la Universitat Americana de Beirut.

Data: 

Dimarts 17 Maig

Hora: 

17:00

Organitzador: 
Associació Catalunya_Líban
Correu electrònic de l'organitzador: 
sensibilitzacio@ambelliban.cat