Persecucions per motius d’orientació sexual i identitat de gènere

L'acte tindrà lloc el 28 de juny al Museu d'Història de Catalunya. Font: Memorial Democràtic
Barcelona.
Dimecres, 28/06/2017

Amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, el Memorial Democràtic de Barcelona organitza una xerrada sobre el passat i present d’un col·lectiu oblidat.

El Memorial Democràtic i el Museu d’Història de Catalunya, amb la col·laboració del Casal Lambda i de l’Associació ACATHI organitzen el 28 de juny una xerrada per recordar les persones que han estat perseguides per motius d’orientació sexual i identitat de gènere.

L’acte, que coincideix amb el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, comptarà amb el testimoni de dues persones refugiades a Catalunya per aquestes qüestions i es projectarà el curtmetratge Al otro lado, que narra la història d’amor entre dos joves en la frontera entre Mèxic i els Estats Units.

Després, l’alumna de batxillerat de l’institut El Sui de Cardedeu, Irene Vílchez, presentarà el seu treball de recerca, sobre memòria i història LGTBI a l’Estat espanyol, i Laia Vila, delegada al Magreb de Novact, explicarà com aquesta ONG va ser expulsada del Marroc perquè impulsava activitats formatives de suport a persones del moviment LGTBI.

A l’acte i hi intervindran Plàcid Garcia-Planas, director del Memorial Democràtic, i Margarida Sala, directora del Museu d’Història de Catalunya.

L’entrada és oberta a tothom i gratuïta, i no cal inscripció prèvia.

Més informació:

  • Data: 28 de juny.
  • Hora: 19h.
  • Lloc: Museu d’Història de Catalunya (Plaça de Pau Vila, 3, Barcelona).
  • Organitza: Memorial Democràtic i el Museu d’Història de Catalunya.
  • Preu: Gratuït.
  • Contacte: 932 25 47 00.
Data: 

Dimecres 28 juny

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Museu d'Història de Catalunya
Correu electrònic de l'organitzador: 
mhc.cultura@gencat.cat