Cadena Humana en defensa de la pesca artesanal

Cartell 'Tots junts farem una gran figura humana'
Dilluns, 16/07/2012

A la tarda del proper 16 de juliol, aprofitant la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors, Ecologistes en Acció i OCEAN2012, realitzaran una gran figura humana en forma de peix per demanar que es posi fi a la sobrepesca i per recolzar a la pesca artesanal.

Europa ha conduït al dràstic declivi de les poblacions de peixos que abans eren abundants. En l'actualitat, el 88% de les poblacions de peixos avaluades en aigües europees estan sobreexplotades, el que posa en perill el futur dels mars i la nostra pròpia seguretat alimentària.

La reforma de la Política Pesquera Comunitària (PPC), que està tenint lloc actualment, ofereix una excel·lent oportunitat per fer que les pesqueries Europees siguin econòmica, social i ambientalment sostenibles.

Per aquest motiu Ecologistes en Acció i la coalició OCEAN2012 -formada per més de 170 entitats per tot Europa, ONGs, submarinistes, pescadors artesanals i altres actors marins-, estan treballant per a que la PPC aturi la sobrepesca, acabi amb les pràctiques pesqueres destructives i garanteixi un ús just i equitatiu dels recursos pesquers.

Durant aquest estiu les organitzacions que formem OCEAN2012, realitzaran per tot Europa diferents activitats per reivindicar que s’aturi la sobrepesca o en cas contrari, la pesca s’acabarà.

A Catalunya s'ha escollit Sitges per representar el model de pesca sostenible que la PPC hauria de promoure i també, en reconeixement als seus pescadors, en tant que tots ells practiquen una pesca artesanal i de baix impacte ambiental.

Dia i Hora: 16 de juliol a les 19 h

Lloc: La Fragata. Sitges

En aquest enllaç del facebook hem creat l'activitat que anirem actualitzant amb més informació:

http://www.facebook.com/events/245174235599183/

Us hi esperen! Necessiten molta participació, així que animen a col·laborar i a fer difusió de l’activitat (la vostra col·laboració serà molt benvinguda).

Data: 

Dilluns 16 jul

Hora: 

19:00

Correu electrònic de l'organitzador: 
lydia.chaparro@ocean2012.eu.