Pessebres exposats a Barcelona

 Font:
Barcelona
Dissabte, 28/11/2015

Aquest Nadal, l’Associació de Pessebristes de Barcelona exposa diorames a la seva seu social i a l’espai expositiu de la Generalitat de Catalunya al carrer del Call.

L’Associació de Pessebristes de Barcelona, amb 152 anys, és la més antiga del sector al món. Des de la seva creació, el 1863, l’entitat aplega objectes, documents i llibres de tot allò que directament o indirecta té a veure amb el pessebrisme. Aquest dissabte, 28 de novembre, l’associació inaugurarà l’exposició de pessebres realitzats pels seus socis. 14 obres d’art que es podran veure a la seu (carrer dels Lledó, 11) durant les festes de Nadal i, la resta de l’any –a hores de visita concertades-. I pels voltants de la Candelera, l’entitat lliurarà el premi al 90è Concurs de Pessebres de Barcelona, en el que han participat escoles de tota la ciutat.

Recordant el pessebrista Josep Maria Garrut

Amb motiu del centenari del naixement de l'escriptor i historiador barceloní Josep Maria Garrut, aficionat al pessebrisme aquest Nadal es podrà visitar l’exposició especial que l’Associació de Pessebristes de Barcelona li dedica. Enamorat del pessebrisme i del seu llenguatge plàstic, Garrut va impulsar la Federació Universal del Pessebrisme, la Un Foe Prae: Universalis Foederatio Praesepistica.

Estarà oberta del 8 de desembre al 8 de gener a l’espai expositiu de la Generalitat de Catalunya al carrer del Call, a tocar de la plaça de Sant Jaume. S’hi mostren tot d’objectes de la col·lecció personal que Garrut va lliurar el 2005 a l’Associació de Pessebristes de Barcelona, entitat de la qual era membre. Com que la seva tasca ha estat font d’inspiració per a tot de generacions de pessebristes, també hi haurà una bona tria de representacions del Misteri de Nadal dedicades a la figura del mestre.

Data: 

Dissabte 28 nov

Hora: 

10:00

Organitzador: 
Associació de Pessebristes de Barcelona
Correu electrònic de l'organitzador: 
cpt.cultura@gencat.cat