Postgrau en Economia Cooperativa

Postgrau en Economia Cooperativa
Barcelona
Dilluns, 16/11/2015 fins Dimecres, 16/03/2016

Setena edició del Postgrau en Economia Cooperativa, sobre la contribució del cooperativisme a la generació d’alternatives econòmiques i socials.

Es calcula que, en aquests moments, les cooperatives estan resolent les necessitats més importants de vuit-cents milions de persones al món, des d’un lloc de treball digne fins a una alimentació, una educació o un habitatge més assequibles i de qualitat. Però no sols això, sinó que, mentre cobreixen necessitats, actuen com a escola de ciutadania activa, inspiren la formació d’un sector econòmic i alhora moviment social més ampli, que és l’economia social i solidària, i prefiguren el que podria arribar a ser un sistema econòmic més democràtic, igualitari, solidari i sostenible, en definitiva, més cooperatiu, capaç d’afrontar alguns dels reptes que com a humanitat tenim plantejats en aquest segle XXI.

Per tal d’integrar i desenvolupar el model cooperatiu en un espai de formació superior, presentem la setena edició del Postgrau en Economia Cooperativa, que té com a objectius reflexionar sobre la contribució del cooperativisme a la reducció de la pobresa, la generació de treball digne, la sostenibilitat, la cohesió social, l’aprofundiment democràtic i la creació d’alternatives econòmiques i socials, generar coneixement per fer-lo avançar, i, molt especialment, formar persones expertes en l’empresa cooperativa, el seu entorn polític, econòmic i social, així com en les polítiques públiques necessàries per desenvolupar-lo.

El postgrau és un programa d’especialització sobre economia cooperativa que s’adapta a la realitat actual, comptant amb docents i experts tant en el contingut com en la metodologia, així com amb els actors del món cooperatiu (empreses, associacions, federacions, etc.), que també aporten oportunitats per a la docència, la recerca i l’experimentació pràctica.

El postgrau ha estat concebut i impulsat inicialment per l’IGOP-UAB i Aposta SCCL – Escola Empresarial Cooperativa, i enguany és coordina des de Labcoop, sccl. Cadascuna de les parts ha aportat els seus coneixements específics desenvolupant un programa de continguts integrats i equilibrats entre la teoria i la pràctica, amb una lògica de territorialització a Catalunya i obrint l’espai docent a les experiències cooperatives del món local.

Existeix a més la possiblitat demanar Beques a la formació empresarial, concedides per la Fundació Seira.

Dades bàsiques

Calendari: 16 novembre 2015 – 16 març 2016

Horari: Dilluns i Dimecres de 16:00h a 20:00h.

Seminari: divendres 5 de febrer de 2016 de 10:00h a 19:30h

Arremangar-se: divendres tarda de 16:00h a 20:00h

Preu: 1.750€ + 30,21€ taxa preinscripció de la UAB (taxa no reemborsable)

Preinscripcions: Del 15/06/2015 fins el 30/10/2015

Places limitades. L’admissió es realitzarà per rigorós ordre de sol·licitud, sempre i quan s’acompleixin els requisits d’admissió.

Inscripcions i més informació: T. 93 407 62 03 / igop.bcn@uab.cat / guernica@labcoop.coop

Informació sobre beques: Fundació Seira

Pla d'estudis | Formulari d'inscripció

Vols conèixer una mica millor el Postgrau en Economia Cooperativa en 5 minuts? Mira aquest video

Postgrau Economia Cooperativa IGOP 2015 (7a edició) from IGOP on Vimeo.

Data: 

Dilluns 16 nov

Hora: 

16:00

Organitzador: 
Escola de l'IGOP (UAB)
Correu electrònic de l'organitzador: 
igop.bcn@uab.cat