Preestrena del documental 'Free tours, treballar per propines'

Fotografia cartell 'Free tours, treballar per propines'
Barcelona
Dijous, 23/01/2020

L’ODG i Fotomovimiento produeixen un curt documental sobre els Free tours que es preestrenarà el 23 de gener a les 19h a l’Ateneu La Base.

El treball és fruit de la col·laboració de l’Observatori pel Deute en la Globalització (ODG) i Fotomovimiento al voltant de la precarietat laboral i el sector turisme.

Explica l’aparició de guies turístiques que viuen de propines i com funcionen les empreses que ofereixen aquest servei, posant el focus sobre la relació laboral empresa-treballadors als Free tours.

Dirigit per Oriol Daviu, el documental de 25 minuts captura patrons similars a d’altres sectors com els Riders: en molts casos es treballa sota una falsa situació d’autònoms que cara enfora s’explica com a part de l’economia col·laborativa però que, en alguns casos, serveix per encobrir pràctiques empresarials on hi ha una clara jerarquia, exclusivitat laboral, organització dels horaris de treball i on s’ha de treballar amb elements corporatius.

Es tracta d’un capitalisme de plataforma que aprofundeix en la precarietat laboral de les persones treballadores, en unes lògiques d’externalització i flexibilització del treball, emparant-se en normatives Europees com la Directiva Bolkestein.

La preestrena del documental serà el dijous, 23 de gener, a l’Ateneu La Base (Barcelona), a les 19h. Es farà debat posterior amb el director, extreballadors de Free Tours i de Riders x Derechos, i es tancarà amb un sopar pica-pica vegà i vegetarià.

Data: 

Dijous 23 gen

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Observatori pel Deute en la Globalització i Fotomovimiento
Correu electrònic de l'organitzador: 
fotomovimiento.org@gmail.com