Premi de Bones Pràctiques de Lectura Fàcil 2023

 Font:
Diumenge, 15/10/2023 fins Dijous, 30/11/2023

Des de l'Associació Lectura Fàcil premien iniciatives de diferents àmbits que utilitzin materials de Lectura Fàcil per promoure la lectura, la inclusió social i l'accessibilitat informativa.

Des de l'Associació Lectura Fàcil convoquen una nova edició del Premi de Bones Pràctiques de Lectura Fàcil. Si sou una entitat, un centre educatiu, una biblioteca, etc. i treballeu amb materials LF, expliqueu-los el vostre projecte. Un jurat professional valorarà aquelles iniciatives i entitats que s’han mostrat actives en el foment de la lectura, la dinamització lectora i l’accessibilitat informativa, i les premiarà amb un lot de llibres LF.

Què es considera una bona pràctica de lectura fàcil?

Una Bona Pràctica és un exemple de l’ús que se’n pot fer de Lectura Fàcil. És a dir, qualsevol iniciativa amb èxit que promogui la lectura, el coneixement o la inclusió social a través dels llibres i materials de Lectura Fàcil (clubs LF, blocs, accions de foment de la lectura en entitats, escoles o biblioteques, etc.). També l’adaptació de textos per fer la comunicació més clara i accessible a tothom. Consulta els projectes guanyadors del 2021 i 2022.

Premis:

  • 1 Guanyador: lot de llibres valorat en 400€ (a escollir del catàleg LF).
  • 3 Accèssits: 3 lots de llibres valorats en 250€ cadascun (a escollir del catàleg LF).

S'anunciaran els guanyadors a finals d'any.

La data límit per participar és el 20 de novembre de 2023 (20 inclòs). Consulta aquí les bases del Premi.

Què es la Lectura Fàcil?

Són llibres, documents administratius i legals, textos informatius, pàgines web...que segueixen les directrius internacionals de l'IFLA i d’Inclusion Europe quant al llenguatge, el contingut i la forma. L’ALF revisa els materials de Lectura Fàcil i els valida amb el logo LF.

A qui s'adreça?

La Lectura Fàcil s’adreça a tothom i, en especial, a les persones amb dificultats lectores transitòries (immigració, incorporació tardana a la lectura, escolarització deficient...) o permanents (trastorns de l'aprenentatge, diversitat funcional, senilitat...). Més del 30% de la població té dificultats lectores.

Data: 

Diumenge 15 oct

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Associació Lectura Fàcil
Correu electrònic de l'organitzador: 
lecturafacil@cobdc.org