Presentació de Rebel·lió o Extinció a Barcelona

El 21 de març a les 17.30 h  es presenta Extintion Rebellion a Barcelona
Barcelona
Dijous, 21/03/2019

El moviment internacional Extition Rebellion de lluita contra el canvi climàtic arriba a Barcelona. El 21 de març a les 17.30 h se'n fa la presentació amb la lectura del manifest.

Extintion Rebellion és un moviment civil internacional nascut per posar urgència a la lluita contra el canvi climàtic. Va sorgir la passada tardor a Gran Bretanya a partir d'una crida d'un centenar de persones acadèmiques a l'acció contra la crisi ecològica. En poques setmanes es van organitzar accions reivindicatives anomenades Rebellion Days a un gran nombre de països.

Dijous 21 de març es presenta el grup Rebel·lió o Extinció a Barcelona amb la lectura del manifest i la presentació d'una carta per als mitjans sobre el deure d’informar de l' emergencia climatica i ambiental que vivim, signada per 200 persones de diferents àmbits socials, científics, culturals, professionals, etc

El moviment apel·la a altres grans mobilitzacions civils pacifistes que hi ha hagut a la història, com el moviment per la independència gandià, la lluita pels drets civils de Martin Luther King o de les Sufragistes pels drets de les dones. Consideren que l'única alternativa a l'extinció és rebel·lar-se allò que provoca el canvi climàtic.

Exctintion Rebellion, simbolitzat per les sigles XR, defineix 3 demandes


- que els governs diguin la veritat sobre l'emergència climàtica i ecològica
- que els governs promulguin polítiques jurídicament vinculants per reduir les emissions de carboni a zero.
- que es creïn assemblees ciutadanes per impulsar i supervisar els canvis, com a part de crear una democràcia adequada.

Data: 

Dijous 21 març

Hora: 

17:30

Organitzador: 
Rebellió o Extinció Barcelona
Correu electrònic de l'organitzador: 
xrbarcelona@riseup.net