Presentació de la 'Guia per a una Comunicació Lliure d’Edatisme'

Cartell promocional. Font: Web Col·legi de Periodistes de Catalunya
Barcelona
Dimarts, 18/06/2024

El 18 de juny es presentarà la 'Guia per a una comunicació lliure d’edatisme' que pretén sensibilitzar i millorar la comunicació adreçada a les persones majors de 65 anys.

L'Associació SomSeniors, la fundació HelpAge International Espanya i el Col·legi de Periodistes de Catalunya presentaran la 'Guia per a una comunicació lliure d'edatisme' a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. La Guia s'ha adaptat al context català.

És una activitat adreçada a professionals de la comunicació, de serveis a les persones grans i tothom interessat en millorar la comunicació.

Cal inscripció prèvia.

Hi participaran:

  • Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya
  • Isabel María Martínez Lozano, presidenta d'HelpAge International España
  • Irene Ramos Soler, coautora de la Guia i directora del Grup d’Investigació: Envelliment i Comunicació de la Universitat d’Alacant
  • Lourdes Charles, presidenta de SomSeniors
  • Manel Domínguez, periodista col·legiat i autor de 'Sénior. La vida que no cesa'

La Guia inclou una introducció que explica canvis demogràfics, aborda mites i estereotips sobre l'edatisme, i dedica un apartat específic a les dones grans i els mitjans de comunicació. També fa recomanacions sobre l'ús del llenguatge i com assegurar que la veu de les persones grans estigui representada adequadament, i un glossari final per aclarir terminologia rellevant.

Data: 

Dimarts 18 juny

Hora: 

11:00

Organitzador: 
Associació SomSeniors
Correu electrònic de l'organitzador: 
comunicacio@periodistes.cat