Presentació de l’audiovisual Camins sobre l'Holocaust

Imatge de difusió de l'audiovisual
Barcelona
Dimecres, 13/01/2016

Es tracta d'una eina pedagògica per treballar aquest moment de la història a les aules amb estudiants de secundària i amb el públic en general.

L'acte està organitzat pel Memorial Democràtic en el marc del Dia Internacional en Record de les Víctimes de l’Holocaust i de Prevenció de Crims contra la Humanitat, que tindrà lloc el 27 de gener.

"Camins" narra les històries creuades de persones que es van veure afectades per l’Holocaust a Europa entre els anys 1933 i 1945. Els protagonistes són dues famílies, els Friemel i els Hoenigsfeld, que es van veure obligats a venir a Catalunya i a l'Estat espanyol fugint del feixisme.

A la presentació hi participaran els responsables de l’audiovisual i membres del grup de treball "Exili, Deportació i Holocaust: el documentalista i historiador Jordi Algué, la doctora en sociologia i especialista en identitats jueves i Holocaust Marta Simó, i la catedràtica de llengua i literatura catalanes a l’Institut Ventura Gassol de Badalona Núria Alberdi.

Miguel Ángel Aguilar, fiscal especial per a delictes d’odi i discriminació, parlarà seguidament sobre la sensibilització com a eina per prevenir conductes discriminatòries entre els joves. L'acte estarà moderat per Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic.

El vídeo, que dura 10 minuts, va acompanyat d’una proposta didàctica. Es poden descarregar de forma gratuïta des del web del Memorial Democràtic.

Data: 

Dimecres 13 gen

Hora: 

19:00

Correu electrònic Organitzador: 
memorialdemocratic@gencat.cat
Organitzador: 
http://memorialdemocratic.gencat.cat/ca/memorial_democratic/qui_som