Presentació de l’informe: ‘Young Defenders: vulneracions de drets a joves de la Mediterrània’

L’objectiu és poder definir el context de la situació de les joves a la Mediterrània per traçar estratègies de transformació i canvi des de la societat civil. Font: Servei Civil Internacional de Catalunya.
Barcelona
Dijous, 18/07/2019

El 18 de juliol, el Servei Civil Internacional de Catalunya organitza l’acte a Barcelona.

El proper dijous 18 de juliol a les 18.00 h, el Servei Civil Internacional de Catalunya organitza la presentació de l’informe: ‘Young Defenders: vulneracions de drets a joves de la Mediterrània i experiències de mobilització popular’.

L’objectiu de la recerca és poder definir el context de la situació de les joves a la Mediterrània per traçar estratègies de transformació i canvi des de la societat civil.

L’informe ha estat elaborat per la investigadora Nora Miralles i recull casos de vulneracions de drets a joves defensores de drets humans, així com moviments de resistència a països del nord i del sud de la Mediterrània.

El document consta de 8 capítols i repassa el dret a la pau i a una vida sense violència, els drets sexuals i reproductius de les dones, les detencions i empresonaments de menors i joves i la resistència i repressió dels moviments per la defensa del territori.

També aborda les discriminacions i vexacions al col·lectiu LGBTI, la precarietat laboral i l’exclusió econòmica, així com la defensa dels drets culturals i polítics de col·lectius i pobles en situació de conflicte o ocupació.

L’informe recupera casos concrets per dóna’ls-hi visibilitat, a més de recollir experiències de mobilització popular de la societat juvenil organitzada en aquests països.

El mateix 18 de juliol, les joves palestines i sahrauís de la residència d’activistes faran una presentació sobre la situació de les joves als seus territoris i posteriorment es realitzarà un debat obert amb joves de diversos punts de la Mediterrània per compartir els reptes de futur i les possibles aliances a la regió.

Data: 

Dijous 18 jul

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Servei Civil Internacional de Catalunya
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@scicat.org