Presentació del documental "Educar és la millor manera de lluitar"

Fotografia del targetó del documental. Foto: S. Salgado (MST)
Dijous, 24/01/2013

El documental, que es centra en els «Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra» de Brasil, es presenta a Granollers aquest dijous 24 de gener.

El documentalista Agustí Coromines presenta el seu darrer treball, 'Educar és la millor manera de lluitar', un documental fet conjuntament amb Rosa Cañadell i produït per l'USTEC·STEs i Metròpoli vídeo films amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya.

El documental es centra en els «Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra» (MST), un dels moviments socials més importants de Llatinoamèrica, que porta 25 anys de lluita i ha aconseguit resultats en més de 2.000.000 de persones. La seva lluita es fonamenta en dos pilars bàsics: d'una banda, l'ocupació de terres improductives de grans latifundistes, resistint i produint ecològicament, i de l'altra, el seu compromís amb l’educació.

El documental narra aquest compromís a través de les escoles de les comunitats, però, també, el seu compromís amb la agroecologia, l’alfabetització i la formació política. Amb el temps, l'MST i el seu compromís amb l’educació s’ha convetit en tot un marc de referència per a molts moviments socials i per molta gent que creu que un altre mon és possible.

'Éducar és la millor manera de lluitar', dijous 24 de gener de 2013, a les 8 del vespre al Centre Cultural de Granollers. La presentació tindrà lloc en el marc dels 'Dijous Singulars' que organitza el Cineclub de l'Associació Cultural.

Data: 

Dijous 24 gen

Hora: 

20:00

Correu electrònic de l'organitzador: 
secretaria@acgranollers.com