Gestió comunitària i transformació social. L'experiència de Barcelona

Presentació del llibre cartonero "Gestió comunitària i transformació social. L'experiencia de Barcelona"
Barcelona
Dilluns, 18/05/2015

Un llibre radiografia la gestió ciutadana d’equipaments als barris de Barcelona. Prop de 20 entrevistes analitzen aquesta pràctica creixent a la ciutat: de Can Vies a l’Espai Jove La Fontana

El proper dilluns 18 de maig a les 19.00 hores, La Veronica Cartonera presentarà a la Casa Orlandai (carrer Jaume Piquet, 23) el llibre ‘Gestió comunitària i transformació social. L’experiència de Barcelona’, escrit pels politòlegs Oriol Barba i Anna Subirats.

L’estudi analitza el paper de la ciutadania en la gestió d’equipaments amb vocació pública en diferents barris de Barcelona. A partir d’una vintena d’entrevistes, reflexiona sobre la relació que aquests espais estableixen amb l’Administració i com esdevenen espais de transformació de la vida social i cultural de la ciutat.

El llibre presenta experiències amb graus diferents de relació amb l’Ajuntament de Barcelona: des dels centres cívics municipals de Casa Orlandai o La Farinera del Clot, gestionats per entitats del barri, fins a espais autogestionats com Can Vies o l’Ateneu La Base del Poble Sec.

Els autors presenten la gestió comunitària com “una eina de participació ciutadana i d’enfortiment de la democràcia a escala local”. És per això que l’acte comptarà amb la presència del president de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Lluís Rabell.

El llibre ha estat publicat per La Verònica Cartonera, una petita editorial independent i alternativa del barri Gòtic que produeix els llibres de forma artesanal, utilitzant cartró reciclat per a les tapes. L'editorial és una de les més de 200 editorials cartoneras, la primera de les quals va néixer a l’Argentina al 2013.

Portades de Gestió comunitària i transformació social, no n'hi ha dos d'iguals!

Data: 

Dilluns 18 Maig

Hora: 

19:00

Organitzador: 
La Veronica Cartonera
Correu electrònic de l'organitzador: 
laveronicacartonera@gmail.com