Presentació del projecte Ritme Natura

Presentació del projecte de ciència ciutadana Ritme Natura a Barcelona
Barcelona
Dilluns, 30/09/2019

Jornada a Barcelona dedicada al projecte de ciència ciutadana Ritme Natura, que permet a la ciutadania detectar les alteracions que el canvi climàtic provoca en el ritme de la natura.

Dilluns 30 de setembre es presenta a l'Institu d'Estudis Catalans el projecte de ciència ciutadana Ritme Natura.

Ritme Natura busca persones voluntàries amants de la naturalesa que vulguin aprendre a fer observacions fenològiques i ajudar els equips científics a estudiar els impactes del canvi climàtic sobre les plantes i els animals. Per fer-ho, han d’escollir alguna planta o alguna zona en particular per a fer observacions periòdiques, al llarg del pas de les estacions, i reportar les dates en la que es detecten migracions de les aus, floració de les plantes, maduració de fruits, hivernacions, o caiguda de fulles...

Es tracta d'un projecte impulast per entitats i centres de recerca, com el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), l'ong SEO/BirdLife, l'associació Institut Català d’Ornitologia (ICO), entre d'altres, que busca la col·laboració d'entitats, escoles i ciutadania en general.

Durant la jornada es podran escoltar ponències sobre la importància de les series de dades fenològiques per als estudis de canvi climàtic, sobre l'impacte del canvi climàtic en la distribució i abundància d'ocells a Europa, els canvis en els periodes de vol de les papallones o la sensibilitat de les plantes a les variacions del clima.

També s'explicaran les experièncie pràctiques de seguiments, com la de Ritme Natura, la del seguiment de la natura al barri de Vallcarca amb l'Aula Ambiental Bosc de Turull, o el de l'escola Verge de la Salut amb la plataforma Natusfera.

L'assistència a l'acte és gratuïta, però cal inscripcions en aquest enllaç.

Data: 

Dilluns 30 set

Hora: 

17:15

Organitzador: 
Ritme Natura
Correu electrònic de l'organitzador: 
contacte@creaf.uab.cat