Presentació 'MAPHab': mobilitzant alternatives per i amb la ciutadania a través del mapatge

La presentació se celebra en el marc del Festival Internacional d'Habitatge Social Barcelona 2023. Font: Observatori DESC
Barcelona
Dimecres, 07/06/2023

La presentació se celebra en el marc del Festival Internacional d'Habitatge Social Barcelona 2023, que enguany celebra la 4a edició.

El pròxim 7 de juny, en el marc del Festival Internacional de l'Habitatge Social (ISHF de les seves sigles en anglès), es presentarà l'eina 'MAPHab', que permetrà visualitzar sobre mapa la lluita per l'habitatge a la ciutat de Barcelona. L'eina ha estat desenvolupada per l'Observatori DESC en col·laboració amb Labor-K Lab i la Universitat Tècnica de Berlín. La presentació va dirigia a qualsevol persona interessada en la temàtica.

MAPHab consisteix en un lloc web que recopila i mostra dades sobre desnonaments a la ciutat comtal. Aquestes dades provenen de dues fonts principals. Per una banda, agrega els casos d'ordres judicials de llançament registrades per la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca de Barcelona des del 2016. Per una altra banda, també inclou les convocatòries de desnonaments anunciades a través del canal DesnonamentsBCN, en el qual participen totes les organitzacions implicades en el moviment per l'habitatge de la ciutat.

Per poder assistir a la presentació, cal inscriure's al festival seguint aquest enllaç.

Sobre l'ISHF

El festival sorgeix com a iniciativa de Housing Europe, la Federació Europea d'Habitatge Públic, Cooperatiu i Social, i compta amb la participació de membres i aliats, presents en 25 països i que abasten un total de 25 milions d'habitatges, representant l'11% del parc d'habitatges de la Unió Europea.

L'ISHF es presenta com una oportunitat única per fomentar el debat entre les organitzacions membres de Housing Europe i establir un diàleg constructiu amb els diversos actors involucrats en l'àmbit de l'habitatge, com ara centres de recerca, professionals, autoritats locals, residents i activistes, entre d'altres. A més, l'esdeveniment té com a objectiu vertebrar el sector de l'habitatge i fomentar la col·laboració i l'intercanvi tècnic a nivell internacional.

Data: 

Dimecres 07 juny

Hora: 

03:30

Organitzador: 
Observatori DESC
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@observatoridesc.org