Projecció i col·loqui ‘La Fiebre del Oro’

L’objectiu és mostrar els impactes socials, econòmics, ambientals i sobre la salut i la vida de la mineria artesanal d’or. Font: Kanaki Films.
Barcelona
Divendres, 17/01/2020

El 17 de gener, Medicus Mundi organitza la sessió al Centre Cívic Torre Llobeta, Barcelona.

El proper divendres 17 de gener a les 19.00 h, Medicus Mundi Mediterrània organitza la projecció i col·loqui ‘La Fiebre del Oro’.

L’objectiu del documental és mostrar els impactes socials, econòmics, ambientals i sobre la salut i la vida de la mineria artesanal d’or, responsable del 40% de les emissions de mercuri al planeta.

Una pràctica que acostuma a donar-se a l’altra punta del món, però que té una relació directa amb el consum d’aparells electrònics o de joieria, i genera mercuri contaminant al peix que mengem habitualment.

Rodat a Cabo Delgado per Raúl de la Fuente i la productora Kanaki Films, la peça fa un recorregut que comença a les mines de Moçambic, abordant les problemàtiques globals vinculades a aquest tipus de mineria per tal de debatre i reflexionar sobre les alternatives existents en forma de consum crític i responsable.

Després de la projecció es realitzarà un debat amb Francesc Álvarez, director de Medicus Mundi Mediterrània i Estel Peix, coordinadora de la campanya Or + Just per a la salut global.

Data: 

Divendres 17 gen

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Medicus Mundi Mediterrània
Correu electrònic de l'organitzador: 
mediterrania@medicusmundi.es