Projecte Cuca de llum

Projecte Cuca de llum.
Dissabte, 20/06/2020 fins Dimecres, 30/09/2020

Un projecte de ciència ciutadana que consisteix a recollir cites i fotografies d’observacions de cuques de llum a Catalunya durant l’estiu de 2020.

Biodiversidad Virtual ha impulsat aquest estiu el projecte Cuca de llum, que té com a objectiu establir quines espècies de lampírids (cuques de llum) queden a Catalunya. També es vol determinar la seva distribució i conèixer com evoluciona l’espècie exòtica Photinus immigrans. Són espècies molt amenaçades per l’ús indiscriminat de pesticides i per l’enllumenat artificial.

Es tracta d’un projecte en què la col·laboració ciutadana és necessària. Es pot participar fins al 30 de setembre i per fer-ho cal recollir cites i fotografies d’observacions de cuques de llum i, cada cop que s’aconsegueixi material, omplir el formulari d’una nova observació. Caldrà indicar on s’ha vist, el tipus d’hàbitat, si feia llum verda, groguenca o blanca, el nombre d’individus, si eren larves o exemplars adults, les condicions meteorològiques i lumíniques i, si és possible, aportar alguna fotografia.

Data: 

Dissabte 20 juny

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Biodiversidad Virtual
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@cucadellum.cat