Recital poètic "Versos per a Federico"

Federico García Lorca (1898 – 1936) Font:
Sant Feliu de Llobregat
Dimarts, 18/10/2016

L'Ateneu Santfeliuenc acull el dimarts, 18 d'octubre, un recital per recordar el poeta granadí assassinat ara fa 80 anys.

Federico García Lorca (1898 – 1936) va ser un poeta, dramaturg i prosista andalús, també conegut per la seva destresa en moltes altres arts. Adscrit a l'anomenada generació del 27, és el poeta de major influència i popularitat de laliteratura espanyola del segle XX. Com a dramaturg, se'l considera un dels cims del teatre espanyol del segle XX, juntament amb Valle-Inclán i Buero Vallejo. Va morir executat després de la revolta militar de la Guerra Civil espanyola, per la seva afinitat amb el Front Popular i per ser obertament homosexual.

Per homenatjar la seva obra i figura, desaparegut ara fa 80 anys, el proper dimarts, 18 d’octubre, l'Ateneu Santfeliuenc ha programat un recital amb el títol “Versos para Federico”. Música, dansa i poesia s’uniran en una activitat que recuperarà la veu de poetes propers i llunyans que aproximaran al públic a una visió més global sobre García Lorca.

Primera part: Música, cant i ball
Miguel Ángel Pozo: guitarra
Valentín Lozano: cant – “Baladilla de los tres ríos” (Poema del cante jondo)
Laura Aguilera: ball “Bulerías para Lorca”

Segona part: Recital de poemes escrits en llengua castellana
Tercera part: Recital de poemes no escrits en llengua castellana
Tancament de l’acte

Data: 

Dimarts 18 oct

Hora: 

19:30

Organitzador: 
Ateneu Santfeliuenc