Seminari: "Acord de pau, drets humans i justícia a Colòmbia"

Cartell del seminari. Font: Universitat de Lleida
Lleida
Dilluns, 08/05/2017

La Universitat de Lleida acull un espai per donar a conèixer el moment actual que viu Colòmbia.

L'entitat International Action for Peace ha organitzat un seminari amb el títol “Acord de pau, drets humans i justícia a Colòmbia”, un espai per a donar conèixer el moment actual que viu Colòmbia, en un context d’implementació dels acords de pau, la situació de vulneració de drets humans que es viu el país i el paper de la dona en el procés de construcció de pau.

Aquest seminari es dividirà en tres grans temàtiques:

a) Acord de Pau a Colòmbia: Sistema Integral de Veritat, Justícia, Reparació i No Repetició:

A càrrec d'Edinson Cuellar, advocat i especialista en Dret Contenciós Administratiu, defensor dels Drets Humans, representant de víctimes en casos d’execucions extrajudicials i desaparicions forçades.

b) Dona, drets humans i la implementació dels Acords de Pau a Colòmbia:

A càrrec de Paula Gaona, estudiant de Ciències Polítiques i Govern de la Universitat del Rosario. Defensora dels drets humans a Colòmbia i membre de la Fundació DHOC.

c) Implicació de la Unió Europea en l’establiment de la pau a Colòmbia:

A càrrec de Déborah Presta Novello, llicenciada en dret per la UAB i actualment doctorant a la Universitat de Lleida. La seva tesi la fa sobre “El conflicte armat a Colòmbia: marc jurídic internacional i acció de les organitzacions internacionals”.

El seminari es realitzarà a l’Aula 1.12 de l’Edifici Polivalent, al Campus de Cappont de la Universitat de Lleida i tindrà lloc el dilluns 8 de maig de 19 a 21:00h. A l'activitat hi col·labora el Centre Llatinoamericà de Lleida i la finança l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. La formació és gratuïta però el nombre de places és limitat, per tant cal inscripció prèvia a l'adreça electrònica de l'organitzador.

Data: 

Dilluns 08 Maig

Hora: 

19:00

Organitzador: 
International Action for Peace
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@actionpeace.org