Seminari 'Consultes democràtiques i Participació Ciutadana'

Seminaris Espai de Llibertat
Barcelona
Dimecres, 04/12/2013

Dins el cicle Seminaris: Espai de llibertat, la Fundació Ferrer i Guàrdia organitza aquest seminari, amb Ferran Requejo -catedràtic de Ciència Política a la Universitat Pompeu Fabra (UPF)- i Josep Maria Reniu -director de l'Observatori dels Governs de Coalició-.

És un fet que avui en dia al nostre país, així com a bona part dels països del continent, s’ha tornat a avivar el debat sobre les possibilitats de la democràcia directa.

El creixement del moviment a favor del "Dret a Decidir" que s’ha desenvolupat al llarg dels últims anys i que es materialitzarà a través de la consulta d’autodeterminació que es realitzarà a Escòcia l’any vinent, així com el debat generat per la prohibició, aprovada per referèndum l’any 2009, de construir minarets a les mesquites Suïsses i la decisió d’expulsar a qualsevol immigrant que hagués comès un delicte greu del país helvètic (mesura aprovada també en referèndum l’any 2010), han contribuït a que la participació directa de la ciutadania esdevingui una qüestió d’actualitat que cal analitzar amb profunditat.

Aquesta anàlisi del nivell de participació directa d’alguns països europeus servirà a la Fundació Ferrer i Guàrdia com a punt de partida per a realitzar una valoració comparativa dels mecanismes i tendències que es donen al continent i debatre sobre la democràcia participativa i les seves perspectives de futur.

Dia: dimecres 4 de desembre de 2013

Hora: a les 18:30h

Lloc: Biblioteca Ferrer i Guàrdia. c/ Avinyó, 44 1a planta. Barcelona

A càrrec de: Ferran Requejo, catedràtic de Ciència Política a la UPF Josep Maria Reniu, director de l'Observatori dels Governs de Coalició. Ambdós són Membres del Consell per a la Transició Nacional

Presenta: Oriol Illa, director de la Fundació Ferrer i Guàrdia

Data: 

Dimecres 04 des

Hora: 

18:30

Correu electrònic de l'organitzador: 
fundacio@ferrerguardia.org