Seminari: El rol de la universitat envers els Objectius de Desenvolupament Sostenible

logotip de ESDU, Educació per al desenvolupament
Barcelona
Dilluns, 11/07/2016

La 3a. edició del seminari es centra en potenciar les competències en l'Educació per al Desenvolupament Sostenible.

Els Objectiurs de Desenvolpament Sostenible (ODS) van arpovar diversos objectius on se li donava a les universitats un rol protagonista per a la contribució del desenvolupament sostenible. Per exemple l’objectiu 4, que vetlla per una educació inclusiva i equitativa, inclou la meta 4.7 que fa referència específica a l'Educació per al Desenvolupament Sostenible (Education for Sustainable Development – ESD), establint que cal assegurar que tots els estudiants adquireixin els coneixements i les habilitats necessàries per participar en la promoció d’aquest.

L’objectiu es promoure un enfocament d’Educació per al Desenvolupament en l’àmbit formal de les universitats.

L'Agenda Global presenta l'educació com a una eina per generar competències bàsiques en Sostenibilitat i Educació per al Desenvolupamnet. Aquest seminari es un espai de treball per compartir i generar sinergies per potenciar la generació de coneixement crític, formant una ciutadania activa i compromesa.

El seminari constarà de dues parts: la primera consistirà en dues ponències sobre el rol de la universitat en el context de l’Agenda Global i, la segona, serà un espai per desenvolupar tres línies d’actuació orientades a promoure la transversalització d’una educació crítica i transformadora en l’àmbit formal universitari.

Objectius:

  • Donar a conèixer l’ampli ventall de conceptes i iniciatives de l'EpD / ESD en l’àmbit universitari a nivell global.
  • Explorar diferents possibilitats d’aplicació de l’Agenda Global a les universitats públiques catalanes.
  • Desenvolupar propostes d’acció en tres àmbits prioritaris: les competències transversals, la formació de professorat i la introducció curricular dels ODS.
  • Ampliar i consolidar la xarxa d’actors que treballen per a una educació transformadora.

El seminari és obert a tothom però té un aforament limitat, per tant, cal inscripció prèvia on-line

L’acte se celebrarà al Recinte Modernista de Sant Pau a Barcelona el pròxim 11 de juliol de 2016 de 9:00h a 14:00h i comptarà amb les ponències de la Hilligje van 't Land, directora de programes i membres de la Associació Internacional d’Universitats (IAU), en Rafael Grasa, professor de RRII de la UAB i l’Anna Maria Geli, professora de Didàctica de les Ciències Experimentals de la UdG. Per a les sessions de treball en grup, comptarem amb la dinamització d’en Martí Casadesús, director de l’AQU, la Carme Ruiz, directora de l’ICE de la UAB i en Xavier Martí, coordinador del grau de RRII de la URL i professor de la UB.

ESDU està liderat per la Fundació Autònoma Solidària, en col·laboració amb l’Associació Catalana d’Universitats Públiques i rep el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Data: 

Dilluns 11 jul

Hora: 

09:00

Organitzador: 
ESDU
Correu electrònic de l'organitzador: 
fas@uab.cat