Seminari per una transformació completa de l'organització del temps

Cartell del seminari 'La reducció de la jornada laboral i més enllà'. Font: Time Use Initiative
Barcelona
Dimecres, 24/04/2024 fins Dijous, 25/04/2024

L'objectiu d'aquest seminari, organitzat per Time Use Initiative, és generar un espai de trobada i aproximar-se a les polítiques de reducció de la jornada laboral, així com reflexionar sobre les propostes que s’haurien d’incloure en la futura Llei d’Usos del Temps per una organització més equilibrada.

Fa poc més de 100 anys, fruit d’una llarga lluita del moviment obrer internacional, es va aconseguir la jornada laboral de vuit hores diàries. Des de llavors, la nostra societat ha canviat molt i, especialment en les darreres dècades, ha desenvolupat un malestar horari generalitzat que genera greus impactes en la igualtat, salut, productivitat i sostenibilitat. Ara, el Govern espanyol s’ha posat com a objectiu de legislatura la reducció de jornada per tots els sectors, sense pèrdua del sou i l’aprovació d’una Llei dels Usos del Temps.

En aquest context s'emmarca el seminari 'La reducció de la jornada laboral i més enllà', que tindrà lloc els dies 24 i 25 d'abril al Centre de Cultura Contemporània CCCB de Barcelona. Aquest espai es presenta com una trobada per reflexionar sobre una nova forma d'organització del temps de treball través de l’anàlisi de dades, evidències i impacte darrere de polítiques del temps concretes, a partir de les quals es debatran els reptes i les complexitats d’aplicar-les al dret laboral, en matèria d’igualtat, educació, la mobilitat i la corresponsabilitat.

El programa complet es pot consultar a la pàgina web de Time Use Initiative on es pot fer també la inscripció prèvia. Totes les persones participants que ho desitgin podran obtenir un certificat d'assistència.

Data: 

Dimecres 24 abr

Hora: 

09:45

Organitzador: 
Time Use Barcelona
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@timeuse.barcelona