Sessió de cloenda del Cicle de Debats "Canvi d'Època al Tercer Sector": Impacte Social

 Font:
Barcelona
Dilluns, 24/02/2014

La següent i última sessió del cicle serà el dilluns 24 de febrer 2014, a les 18 hores al Palau Macaya (Pg St Joan, 108), enfocada en la temàtica de l'impacte social.

El cicle de diàlegs i experiències “Canvi d’època al Tercer Sector” ha tingut l’objectiu de posar en l’agenda del sector el canvi d’època que afronten les organitzacions de la societat civil.

Les entitats del tercer sector estem plenament convençudes de la utilitat social de les nostres organitzacions. Però no val només amb estar convençudes: ens toca ser capaços de mostrar, mesurar i reivindicar l’aportació social i econòmica a la societat.

La confiança no és cega: es construeix dia a dia a partir de les dades, amb organitzacions transparents que ens esforcem per mostrar el que estem aportant a la societat. Fa anys potser es podia admetre un acte de fe sobre el valor d’aportació, però avui dia s’estan desenvolupant metodologies i maneres de mostrar el que aporten a la societat: en millores i en estalvis. No és fàcil, però val la pena per què les dades ajuden a construir confiança, una confiança que dia a dia es reforça i impulsa el compromís amb l’organització. No es tracta únicament d’un tema de tenir qualitat en l’actuació, sinó de saber que estem canviant: els esforços de mesura d’impacte social i econòmic intenten explicar i mostrar els canvis.

Les organitzacions del segle XXI han de saber explicar a la societat el valor social i econòmic del que aporta la seva activitat.

17.45 Obertura de portes

18.00 Diàleg sobre l’avaluació d’impacte entre Victor Bayarri i Pau Vidal

19.00 Taula d’experiències, amb Ampans i Plataforma Educativa

19.45 Cloenda del cicle: repàs de les principals aportacions de les sessions

20.00 Finalització de l’acte

Acte gratuït amb aforament limitat. Es necessari realitzar inscripció prèvia.

Es pot seguir l’actualitat del cicle a twitter @OTS_org #canviepoca

Sobre el diàleg

Victor Bayarri dirigeix Alter Civites i és impulsor de Crèixer. Va estar Director de l’Icass i té una llarga trajectòria col·laborant amb el sector social. A l’actualitat està treballant en els temes d’avaluació d’impacte, en concret en el desenvolupament del SROI al nostre entorn. Treballa en temes com, la sostenibilitat, la innovació i l’impacte. @BayarriVictor

Pau Vidal va fundar l’Observatori del Tercer Sector fa 10 anys, des d’on ha realitzat nombroses recerques, docència, conferències i publicacions sobre diferents àmbits del món no lucratiu, al temps que ha col·laborat com a consultor amb entitats del tercer sector. Des de l’OTS, actualment reflexiona sobre el canvi d’època que viuen les organitzacions de la societat civil. @pauvidal_OTS

Marta Esteve, moderadora, ha desenvolupat tota la seva trajectòria professional al tercer sector: a entitats com Càritas o la Fundació la Caixa. A l’actualitat, treballa a Fundació Ires.

Sobre la taula d’experiències

Ampans és una fundació de serveis a persones amb discapacitat intel·lectual que va iniciar la seva activitat com a associació a l’any 1965. En l’actualitat, presta una gran varietat de serveis a aquest col·lectiu. Jordi Mir, director de qualitat assistencial d’Ampans, explicarà els processos i resultats de l’avaluació d’impacte de les seves activitats. @Ampans

Plataforma Educativa és un grup d’entitats que té de capçalera la Fundació del mateix nom. Va iniciar les seves activitats a l’àmbit de l’educació social al 1994, i desenvolupa una amplia cartera de serveis en el camp de l’acció social vers les persones, principalment en risc d’exclusió. Han treballat sobre l’avaluació d’impacte de l’acció social.@PlatEducativa

Montse Fernández, moderadora, és investigadora a l’Observatori del Tercer Sector.

Data: 

Dilluns 24 febr

Hora: 

18:00

Correu electrònic de l'organitzador: 
observatori@observatoritercersector.org