Sessió formativa 'Gestió de la diversitat religiosa per a la millora de la cohesió social'

Imatge del curs 'Gestió de la diversitat religiosa per a la millora de la cohesió social. Font: Direcció General d’Afers Religiosos
Dimecres, 12/06/2024
(En línia)

Amb l'objectiu de conèixer la implantació de les diferents tradicions religioses a Catalunya i poder identificar les maneres més adequades de comunicar i de relacionar-se amb les diverses creences i conviccions, la Direcció General d'Afers Religiosos organitza una formació destinada a professionals de l’àmbit del tercer sector.

Actualment, la nostra societat és més plural i diversa que en qualsevol altre moment de la història, també en l'àmbit religiós. En aquest context, conèixer les diferents creences i expressions és important no només per poder donar un servei adequat a la ciutadania i que totes les persones sentin respectada la seva identitat sinó també per aconseguir una societat diversa i cohesionada.

Amb aquest objectiu la Direcció General d'Afers Religiosos ha organitzat una formació online dirigida a conèixer i gestionar les diverses expressions religioses i de pensament, millorar la gestió de les treballadores de l'àmbit de l'economia social i del tercer sector i oferir una millor atenció a la ciutadania.

Els objectius de la sessió, prevista pel dimecres dia 12 de juny de 9:30h a 13:30h seran:

  • Conèixer la implantació de les diferents tradicions religioses a Catalunya
  • Conèixer les característiques principals de les tradicions religioses amb implantació a Catalunya: els seus principis bàsics, les pràctiques principals, les festivitats més importants, etc.
  • Conèixer els preceptes i les pràctiques religioses que poden tenir més incidència en la prestació de serveis
  • Identificar les maneres més adequades de comunicar i de relacionar-se amb les diverses creences i conviccions.

Les inscripcions a l'espai formatiu, que es desenvoluparà en línia, ja estan obertes i es poden realitzar a través del formulari habilitat.

Data: 

Dimecres 12 juny

Hora: 

09:30

Organitzador: 
Direcció General d’Afers Religiosos
Correu electrònic de l'organitzador: 
bustia.afersreligiosos@gencat.cat