Vols formar part del voluntariat de Càritas? Sessió informativa

 Font:
Dilluns, 10/05/2021
(En línia)

El proper dilluns 10 de maig, l'entitat organitza la sessió en línea.

Càritas Barcelona organitza aquest 10 de maig una sessió informativa virtual, de 18.30 h a 20 h, per a totes aquelles persones interessades a voler formar part del voluntariat d’aquesta institució. Com precisen des de la seva web, es tracta de “formacions organitzades de forma periòdica” per seguir creixent en el propòsit i compromís de l’entitat amb la societat.

Càritas és una entitat de llarg recorregut, amb molts projectes i diversos. Tants, com “pràcticament 200”, segons assenyalen. D’aquí, per exemple, que les activitats de voluntariat cobreixin un espectre molt ampli, que pot anar des de tasques d’acompanyament a persones grans en residències a cursos d’idiomes o a formació d’alfabetització digital per a gent adulta, passant per reforç educatiu a nens i nenes, etc.

L’objectiu d’aquest voluntariat, com asseguren, és que es desenvolupi des del sentit comú, el compromís i la responsabilitat, per tractar de “millorar la vida de les persones per construir un món més digne”. L’aportació de recursos humans, econòmics i de tota mena són ingents i es tradueixen en algunes xifres que poden donar una idea més aproximada del que representen.

Atenen, per exemple, 16.638 llars, on viuen 32.789 persones. Moltes d’aquestes sense feina (un 84%) i un percentatge significatiu, dones (un 58%). A més, una quantitat remarcable ja van ser ateses en anys anteriors (un 43%). Moltes no disposen d’un habitatge digne, estable i segur (un 66%) i 3.466 procedeixen de països en conflicte.

Indicadors, per tant, que dibuixen un context complex, però també un gran ventall de tasques desenvolupades per Càritas. El primer contacte per sumar-se al seu voluntariat es pot canalitzar mitjançant la sessió d’aquest 10 de maig, però també es pot vehicular a través de diverses opcions incloses en la web de la pròpia entitat.

Per participar, cal inscripció que es pot realitzar a través d’un senzill formulari.

Data: 

Dilluns 10 Maig

Hora: 

18:30

Organitzador: 
Càritas
Correu electrònic de l'organitzador: 
correo@caritas.es